tisdag, februari 15, 2011

The return of darkness and evil

Jag har tidigare presenterat en teori om varför ljud blir starkare på vintern. Det beror ju på att vid minusgrader så fryser luftens partiklar och ljudet kan därför passera utan motstånd.

Jag har inte tagit patent på det här, inte skickat in några vetenskapliga artiklar eller annat, ära och berömmelse är för de andra. Tomma tunnor skramlar mest.

Nu har jag forskat fram roten till allt det onda. Enligt Bush bestod ondskans axelmakter av Iran, Irak och Nordkorea på den internationella arenan.

På nationell nivå vill jag hävda att ondskans axelmakter består av Melodifestivalen och TV4 (nu borde jag väl rimligtvis hävda att det i så fall är SVT, eftersom de sänder Melodifestivalen, men nu är forskningen orimlig).

Innan 2002 hölls bara Melodifestivalen en gång per år, det var final och sedan fick en bra artist representera Sverige i Europa. Nu är det fyra deltävlingar, samt en andra chansen-omgång, innan det är final.

Vad är då orsaken till att hela vårt land lamslås av idioti och ondska? Hur kunde det bli så här?

Jo, de som ska beskyllas för detta är naturligtvis ishockeyföreningarna. Det är deras arenabyggen som möjliggjort att denna farsot kan skickas från norr till syd under några månader. Enligt mina beräkningar är det HV71 som bär mest skuld med invigningen av Kinnarps Arena år 2000.

Det här triggade igång andra föreningar som Färjestads BK, Timrå IK och Luleå HF att följa efter och bygga egna arenor i början av 2000-talet. Arenor som inte bara kunde inhysa lite flåsig hockey utan även andra arrangemang, som Melodifestivalen.

Kommunerna sköt till pengar för att få synas på tv. Och sedan spred sig det där byggandet över landet snabbare än homoerotik i en chilensk gruva.

Min lösning på detta samhällsproblem är att riva alla så kallade arenor. Ishockey ska spelas på uterinkar med plats för max 250 åskådare. Ett annat alternativ är en ishall. Det är inte meningen att man ska kunna sitta i t-shirt och dricka mellanöl och äta en trerätters och samtidigt titta på ishockey.

Man ska ha mössa på sig i en nollgradig ishall med asbest i väggarna och dålig luft så att det river i lungorna. Läsk, kaffe och korv med bröd är det enda som behövs i periodpausen. Lottköpet står för underhållningen och ingen stor tv i mitten.

Riv arenorna, att Michael Bolton vägrar komma till Borås i fortsättningen får vi leva med.

Angående TV4 är det en aning knivigare. Här är ondskan mer komplex. Varför är ni så jävla, jävla dåliga? Varför klarar ni inte av någonting? Det är sådant som man vill ha svar på.

Jag har ingen lösning på problemet utan kan bara konstatera att Öppna kanalen har vettigare folk i rutan. TV3:s nyheter på två minuter då det begav sig innehöll mer och bättre information. Kanal 5:s inköpta dokumentärer om nån fet kille i Brighton med fyra armar som gillar tv-spel och att dricka läsk innehåller mer substans än alla av Fyrans produktioner.

Angående ishockey igen. Peter Forsberg gör comeback i NHL. Hinner spela två matcher. Visserligen blir det förlust, men Peter är tillbaka på banan igen. Allt känns bra, Peter är glad, han skrinnar, han fintar, han smäller på, han kanske gör en kissbomb i duschen efteråt.

Sedan kommer beskedet om att TV4 tar över sändningarna av ishockey-VM. Vad gör Peter? Jo, han kallar till presskonferens och meddelar med rinnande tårar att han lägger av. Han kände inte att att det fanns någon framtid ens i NHL när TV4 skulle börja blanda sig i VM. Fy fan.

3 kommentarer:

Håkan/Kemimannen sa...

Jag har aldrig sett sambanden så här förut, men nu när du lägger fram alltihop så blir allt så glasklart uppenbart.

Men att hockeyföreningarna har skuld i problemen, det har jag alltid sagt. De är ena jävlar. Inte undra på att världen ser ut som den gör.

Bogey sa...

En strålande analys. Hockeyn har urartat. Alla dessa cuper där landslagen möts. Det räcker med VM och OS. Alla dessa matcher i elitserien där alla möter alla 50 gånger gör ju hockeyn totalt urvattnad.

Wayne sa...

Kemimannen: Så du köper alltså min teori om ljud på vintern och frysta partiklar? Fan va fint att höra!

Bogey: Så fint att vi kan vara överens någon gång.