söndag, januari 02, 2011

Hanging on the telephone

Jag fick ett paket postledes från Den labila. Som en julklapp nästan. Det var fint inslaget så jag antar att hon haltat iväg till ett köpcenter och betalat för paketeringen.

I paketet låg det en telefon. Det visste jag visserligen. Jag trodde dock att den skulle vara begagnad, att det skulle finnas tre centimeter med hudavlagringar som ett skyddande lager på knapparna.

Jag trodde kanske också att jag skulle vara tvungen att köpa upp halva världslagret av bomull och tillverka en jääättestor skämskudde av eftersom det säkert skulle vara kvar pinsamma sms.

Men icke. Den var ny.

Den korpaktiga lilla kärringen har väl snattat den. Eller tjatat hål i huvudet på nån stackars säljare, dragit hela valsen om att hon minsann är småbarnsförälder och därför bara har rättigheter och inga skyldigheter och då fått den.


Anledningen till att jag fick den är förmodligen för att hon ska ha nån hållhake på mig. Den som är satt i skuld är icke fri, som landsfadern sa, tänkte hon nog.

I alla fall så tog det en kvart att få upp batteriluckan. Och så fick jag pilla ett tag för att få in SIM-kortet. Sedan tog det ytterligare en kvart att hitta hålet där laddningssladden skulle in.

Men jag gav inte upp, det är det viktigaste, och jag lyckades tillslut få in små, små bitar av elektronik och det började lysa och låta och det regnade säkert konfetti.

Med glada tillrop och en jobbansökan som telefoninschenjör till Ericsson eller Nokia i tankebanan möttes jag dock av ett rejält bakslag i form av texten: Sätt i rätt USIM-kort.

Nu är det nån jävla bugg här tänkte jag, det heter SIM utan u.

Alltså, jag har säkert haft tre mobiltelefoner på drygt tolv år och vet att det inte heter USIM, dessutom är jag kille och kan minsann ett och annat om teknik av naturen. Jag lyssnade även på AC/DC när jag var liten, det är själva grunden för elcertifikat eller vad det heter.

Men nu känner jag mig maktlös. Ska jag använda en lödkolv och liksom programmera bort U:et så att mitt kort funkar? Ska jag sitta och gråta så att telefonen går att använda? Skruvmejsel? Vad?

7 kommentarer:

Linda, mobilguden sa...

Du ska göra som jag har sagt. Men det är ju givetvis för mycket begärt av begåvningsreserven. Tänk kiosk.

TheLoom sa...

Telefonen är nog operatörslåst. De tycker så klart att alla andra operatörer är usla, så de kallar kort från fel operatörer för USIM.

Wayne sa...

Slynet: Använder vi begåvningsreserven på rätt sätt nu?

TheLoom: Får kika på det där, runt midsommar eller nåt.

Systerkitty sa...

Ær du så hær otrevlig mot alla tjejer eller ær mobilguden av særskilt slag?

Wayne sa...

Kitty: Vadå jävla otrevlig?

Systerkitty sa...

Du kallar ju någon før Slynet. Ær det trevligt i den Waynska værlden eller?

Wayne sa...

Det är ju Linda vi pratar om. Det finns inte ord nog för att på ett otrevligt sätt beskriva den människan.