onsdag, januari 26, 2011

The economy is suffering, let it die

Det pratas ekonomi på föreläsningarna och jag undrar varje gång vad jag egentligen gör där. Ekonomiska termer och TV4 är ett resultat av Guds vrede sedan det där fruntimret fick oss utkastade ur Lustgården. Hej då härliga tillvaro.

Jävla Eva, jag är mycket långsint i det där fallet.

På hemvägen kom jag fram till att ekonomi borde förbjudas. Eller i alla fall alla valutor. Att gå tillbaka till jägar- och samlarsamhället vore något. Fast det där med att jaga kan vi skippa. Det verkar jobbigt att kuta omkring i skogen och få barr i stövlarna och allt det där.

Och så själva dödandet då, det känns inte som någon hit. Det ska skjutas och flås och styckas och det är nog kladdigt och luktar konstigt och sen ska man släpa hem den där grävlingen i en kasse från Ica som handtagen går sönder på.

Men att samla saker, det lägger jag min röst på. Nötter och bär kan man samla på och sen byta med varandra, nötter och bär mot tjänster och varor.

Hasselnötter skulle nog vara det vanligaste att samla på tror jag. Frid och fröjd i en värld utan ondska och orättvisor. Så skulle det vara.

Fast då är det säkert någon jävel från bourgeoisien som lyckas roffa åt sig, säg 100 valnötter, från någon stackare, en proletär såklart, och bestämmer att en valnöt är värd 10 000 hasselnötter.

Jaha. Men va fan!

Och så bestämmer bourgeoisien att hjortron är värda mer än alla andra bär oavsett antal och så. Då får vi genast en ojämn maktbalans mellan Norrland och resten av Sverige.

Och sen vill nån jävla globetrotter börja byta hasselnötter mot jordnötter som bara finns i utlandet och då är vi igång med nationsöverskridande nöttransaktioner och då blir det ett jävla virrvarr. Helter skelter blir det.

Sen vill italienarna börja skapa speciella bärutbyten så att de kan göra sina förbannade Frutti Di Bosco-tårtor som vi sedan måste skicka en hel busslast med nötter för att få smaka av.

Och efter det är vi igång med nöt- och bärinstitutioner som bara gynnar de starka aktörerna.

Sen kommer italienarna på att det finns massa nötter i landet Afrika att lägga beslag på, men de byter inte nötter för italienarna bara tar så Afrika blir utan.

Jag glömde visst lägga till Italien över listan med resultatet över Guds vrede.

Fan också. Nötter och bär och en vacker värld håller inte. Det här inget jag kan bygga en hemtenta runt. Argumentationen är inte bra.

På föreläsningarna brukar farbrorn som lär oss saker säga – det här borde ni förstå nu när jag förklarat så länge. Då nickar alla och hummar nåt positivt. - Annars säger ni till, säger han sen.

Men då har jag redan nickat ivrigt och hummat bekräftande men ännu inte förstått hur mycket 100 procent är.

Det är bättre att fortsätta vara dum, än att framstå som dum. Så jävla smart.

5 kommentarer:

Lennart Pettersson sa...

Det där med att fortsätta vara dum. Är det inte så, käre Wayne, att dumma kallas för nötter. Men vilken nöt man syftar på har jag aldrig lyckats klura ut.

Håkan sa...

Harsyra då, vad tror du om det? Är det värt något? Kan det vara något att bygga en hemtenta på?

Bogey sa...

Jag trodde att man gick i skolan för att lära sig saker, men jag är ju också väldigt gammal. The times are a changing.

Wayne sa...

Lennart: Så är det Lennart, men jag vet inte heller vem ska skylla på faktiskt.

Håkan: Harsyra tror jag på i teorin. Men vad ska man göra med harsyran? Lägga den i en sån där blompress som man tvingades bygga i slöjden? Jag tvivlar lite harsyran i praktiken.

Bogey: Ja, du är gammal. Nu för tiden röker vi bara brass, ristar peace-tecken på väggar och bänkar och glor på tjejer utan behå under tröjan. Inte alls som när Caligula mästrade dig.

Anonym sa...

Hur mycket är en säck nötter värd för en nötallergiker då?