torsdag, juli 22, 2010

We're only in it for the drugs

I Stockholm är det en väldigt massa våld, det är knappt någon som vågar gå ut. Det vet jag eftersom Olof Palme sköts där. Och så har jag läst Snabba cash och den är på riktigt och i den är det våld.

Och så såg Jimmy Jansson och Sandra Dahlberg en misshandel en gång, då flyttade de där ifrån. Nu får det vara nog, sa Sandra och slängde upp Jimmy på axeln och drog till landet, bortom Stockholm finns inget våld. Sandra och Jimpan har omdöme.

Jag ska flytta till en betongförort utanför Stockholm. Ebba Grön har lärt mig att det inte finns något att göra i en trist förort, förutom att knarka, supa och slåss förstås.

Så jag får passa på att göra olika saker innan jag börjar knarka, supa och slåss. Här i byn finns det massa saker att hitta på.

Man kan gå till biografen och hoppfullt fråga om de ska visa den där Titanic snart. Men det ska de oftast inte eftersom Tre män och en liten baby fortfarande solblekt projiceras på en solkig duk.

Eller så kan man gå till motorvägen och titta på lastbilar som kör förbi, det är roligt. Titta, titta, titta! så många hjul lastbilen har, kan man skrika till sig själv och lyriskt hoppa jämfota på stället. Ibland är det en chaufför som vinkar eller tutar, efter det går man hem med uppspärrade ögon och halvöppen mun och sen är det svårt att sova.

Ibland kommer det en circus hit. Då går vi dit och äter varma chips och lär våra barn att peta med pinnar på djur som sitter i bur. Vi lär våra barn att djur ska hållas fjättrade och att de där djuren ska vara väldigt glada att de får leva och kan underhålla oss. Sedan får barnen titta på andra barn som kommer från Ukraina och är klädda i paljetter och är nio månader gamla och kan gå ner i spagat och balansera en knubbsäl på näsan.

Sedan får våra barn peta med pinnar på de ukrainska barnen.

Ikväll är det jippo i byn. Det är roligt. Det är jättebra artister från Idol och öltält och tombola och popcorn. Alla är glada och fryntliga ty det är så himla härligt med folkfest och underhållning.

Kanske är det någon som blandar sitt öl med tabletter och lappar till sin fru eftersom hon är en äcklig jävla hora som sagt Hej till grannen i trapphuset.

Kanske är det så. Men det gör inget. För här är det ingen som knarkar, super och slåss.

Det gör de bara i Stockholm.

2 kommentarer:

Anonym sa...

a men vad fan - det är ju bara 20 minuter till city - där finns ju allt!!!!
Välkommen till förorten! :)

Wayne sa...

Tack!