fredag, juli 16, 2010

Kingdom of ice

– Gud, jag spyr på er, JAG SPYYR PÅ ER!

Ja men gör det, din lilla äckliga jävla sugga, gör det, och jag sopar till dig med en fryst fyrakilosbit fläskkotlett, sjunger förmodligen till rejält i döskallen på dig. Och ta på dig en behå för fan, det ser bedrövligt ut med de där jävla jutesäckarna under det tunna solkiga linnet.

Så svarade jag inte. Men jag ville. Och jag tänkte så. På Samhall får man ofta träna inför VM i elaka tankar.

Jag sa som det var till den härliga kunden – att leverantören inte hade några varor att leverera till oss, därför hade vi inga av just det märket att sälja men att det fanns andra alternativ i samma prisklass och av likvärdig kvalitet.

Kärringen ville fortfarande spy på oss, så jag gick därifrån.

Hänger annars en del i kassan. Min kassafilosofi går ut på att få ut kunderna så fort som möjligt. Ögonkontakt, ett tydlig Hej och sen blir det fan åka av.

I min kassa pratar vi inte om vädret, vi pratar inte om Allsången eller att det är skönt med helg. I min kassa arbetar vi effektivt med att fösa ut boskapen.

Jag är så effektiv att jag ger fan i att ta betalt för vissa varor. Ingen vettig människa ser skillnad på kålrot, palsternacka, rotselleri eller morot.

Jag vet inte vilket nummer jag ska använda mig av, därför skickar jag bara skiten vidare. Inget företag går under för att det blir lite dolt svinn på två kilo grönsak.

Ska skicka ett brev till ledningen om att allt frukt och grönt borde kategoriseras som just frukt och grönt i kassan. För att effektivisera. Ledningsgrupper blir kåta av ord som effektivitet.

Ge mig diplomet för årets anställd nu.

Men ibland blir jag nitisk, det blir jag. Om det är kunder som jag finner irriterande på ett eller annat sätt. Då är det inget ”javisst, ta en kasse du som du glömde innan med flit för att få den gratis”.

Pengar eller så får kunden gå kasslös. Finns det inte en krona och femtio öre i kontanter så får betalkortet halas fram. Inte konstigare än så. Två kilometer kö just då rör mig inte i ryggen.

Jag trivs bäst i frysen.

Där får jag vara ifred. Där regerar jag, Kung Bores avkomma. Det är ett kargt och vindstilla landskap av kyla och jag är så jävla manlig där inne. Det är jag och döda djur paketerade i kartonger.

Jag lyfter en pall med fläskfilé från Tyskland med mina bara händer. Jag flyttar ett ton oxfilé från Sydamerika med ena armen.

Ena dagen på grönbete på Pampas utan några som helst problem i livet, andra dagen i en frys i Mellansverige. Så kan det gå, kojävel, tänker jag.

Testosteron flyter i mina blodådror. Jag är en man i frysen. Jag kan strypa ett lejon med min kuk.

I frysen kan ingen höra mig skrika.

Därför sjunger jag ganska mest hela tiden, (det där om kuken och lejon och manlighet var mest ljug).

Oftast hittar jag på egna melodier och texter. Idag sjöng jag om en krabba eftersom jag packade upp krabbkött. Sen tröttnade jag på att hitta på så jag körde ett säkert kort och sjöng Fader Abraham.

Fast på danska.

Danska är så jävla lätt. Stoppa bara ut tungan genom munnen och gör ljud, läpparna ska knappt röra sig. Sen är det bara att uttala vissa ord på danska.

Ääääääääuuuu Fäääder Äbrähäm, Fääääder Äbrähäm, ääääääääääääuuuu
Vireääääu äääääääääääääääuuu drenger ääääääääuuuu hääääääde Äääbräähhääääm
och så vidare.

Nu avslutar vi med allsång!

Fader Abraham, fader Abraham
Fire drenger havde Abraham
Og de spiste og drak
Og de drak og spiste
Og så gjorde de det:

Højre hånd!
Venstre hånd!
Højre fod!
Venstre fod!
Hovedet!
Kroppen med!

Morgenmad!


Hej då. Ha en fin helg.

Ps - Jaja, det ska vara fire søner kanske, men drenger låter mer danskt.

4 kommentarer:

Single Mother By Choice sa...

Hahaha jag skrattar så jag gråter. Jag har lämnat åren i kassa bakom mig (nu håller jag tummarna så hårt att de domnar) men du drog mig direkt tillbaka. Ha en härlig sommar! :D

Menga sa...

"Jag kan strypa ett lejon med min kuk". Det är för att du kläcker såna saker som jag gillar dig så jävla skarpt!

Anonym sa...

Fint där. Du har mina ömmaste sympatier. På måndag slipper jag mitt klientel för en stund. Klonade Gina Tricot-bruttisar i olika åldrar med vita tights och huge asses som dom envisas med att visa upp för mig när dom tränger ner sina svettiga fötter i high-heelsen och vinglar och väntar på nån form av säljande komplimang från mig. Fy. Hittade förresten en kompis tills på måndag så du behöver inte ha dåligt samvete för det längre. Ringer efteråt och berättar hur bra det var.
//Kram P

Wayne sa...

Single mother: Varsågod för minnena!

Menga: tack du.

P: Kommer bli asdåligt.