söndag, juli 11, 2010

Set the controls for the heart of the sun

Vem var den där smartskallen som sa att det är roligt med sommar fram till midsommar, att det räcker efter det?

Jo, just det. Det var ju jag det. Smartskallen Nilsson, inte många rätt men ibland glimrar det fan till.

För det räcker nu, det gör det faktiskt. Nu har alla hunnit grilla och spelat kubb och fått myggbett och stått i nåt vattenbryn och vuxenbadat genom att stänka lite vatten på låren. Och druckit rosévin förstås, totalt misslyckad är den dåre som inte sopat i sig rosé än.

Så, nu är vi klara med allt det där och kan sitta och sura för att det inte är höst istället.

Tänk att få strosa omkring en solig dag i slutet av oktober, klar luft och vackra färger och det är ungefär sju grader varmt. Man får ha en bylsig stickad tröja och se ut om Skärgårdsdoktorn och kanske gå på krog på eftermiddagen och äta en mustig gulaschsoppa och dricka ett brödigt öl.

Ett tjeckiskt öl förstås, för det är det som vi, verklighetens folk, beställer i baren när vi ska verka världsvana. – Ett gott tjeckiskt öl tack, säger vi och kan egentligen efter det avnjuta precis vad fan som helst i tron om att det kommer från ett genuint litet bryggeri på den böhmiska landsbygden som har fraktats till Sverige i ekfat med hjälp av häst och vagn.

Men nu är det inte så. Det är varmt och jävligt och det enda man kan göra är att vänta ut skiten med sömnlösa nätter och svett. Och lyssna på Sällskapet och romantisera Tyskland under tiden.

Inga kommentarer: