fredag, juli 23, 2010

The hunter

Om man har en permobil, får man rabatt på Systembolaget då? Det verkar så eftersom det sladdas omkring som fan där inne.

Jag vill också ha en permobil nu, med en fin korg som jag kan lägga två buteljer öl och en ambrosiakaka i. Min armbåge värker fortfarande väldigt efter att jag stångades med en stolpjävel på Samhall för några veckor sedan. Kan det rättfärdiga en permobil?

Förmodligen inte nu när borgarna styr. Först när man är död kan man få en permobil hemskickad. Annat var det på sossarnas tid, då räckte det nog med lite hosta och en finne på hakan.
– Killen har ju för fan tyfus, det är klart han ska ha en permobil.

Fem minuter senare susade man mot bolaget i sitt nya utkvitterade fordon.

Ikväll ska jag ladda som fan inför Einstürzende Neubauten, de spelar på Södra Teatern 6/11 och Cirkus 7/11. Det är alltså ungefär nio månader dit, därför är det dags att vara på topp nu.

Sedan dalar det, på själva konsertdagen har man tappat stinget, det är trevligare att dricka öl i goda vänners lag och det känns illa att man ska förstöra kvällen med en konsertjävel.

Men just nu känns det väldigt bra, jävlar vad fint det kommer bli. Och det firas med mellan en och tolv Erdinger.

Hotty kommer förbi senare och ska byta till sig ett mixerbord, PA-högtalare och en förstärkare mot en kebabtallrik.

Vi lever i ett jägar- och samlarsamhälle, jag och Hotty. Jag har visserligen betalat ljudanläggningen med riktiga pengar, men det var längesedan så det är preskriberat. Jag är en samlare numera. Om inte Hotty har jagat ihop kebaben kommer jag att bli väldigt besviken och starkt ifrågasätta vilka ideal vi verkligen lever efter.

Ha en häftig fredag. Skål och så.

2 kommentarer:

Lennart Pettersson sa...

Har man tråkigt någon gång, vilket jag - Gud förbjude - aldrig har (är det nu man ska korsa fingrarna) ska man ta reda på hur tråkigt andra har det och hur de på något konstigt vis kan förvandla tristessen till något ännu värre! Som till slut blir så jävla roligt att man avstår pubbesök med kåta damer för att istället läsa ett kapitel av Wayne. Betyg delas inte ut, enbart dessa ord. Nu ska här slafsas mat a la asien och slickas asien, med vilket menas det som är över på besticken!

Wayne sa...

Tack Lennart. Ha en fin helg. Och fortsätt slicka asiatiskt.