torsdag, juli 29, 2010

It's coming down

It's raining cats and dogs.

För er som bor i Borås så är ovanstående engelska och betyder direktöversatt till svenska att det regnar katter och hundar.


Nu får vi vänta.


Vi väntar.


Väääntar.


Jodåsåattmenvafanliksom...

Så.

Nu har alla från Borås hunnit springa till fönstren för att kolla om det verkligen regnar katter och hundar. Och så har de hunnit ringa kvällstidningarna och varna om att det faller husdjur från himlen. För det har folket från Borås läst på INTERNET.

Men ni – boråsare – att det rainar cats and dogs betyder bara att det regnar mycket, jättemycket. Men bara vanligt vatten. Ni behöver inte vara rädda.

Ni dör inte av lite vatten.

I Bangladesh dör man av regn. Ungefär tre miljoner människor per skur. När det regnar i Sverige svämmas nån källare över och nån brygga dras med i nån fors.

Då är det katastrof.

Tre dagars landssorg och bryggjäveln begravs inlindad i svenska flaggan och Hasse Majestät försöker bokstavera två rader av kondoleans som nån jävel på kommunikationsavdelningen krystat fram på fyllan.

Så, it's raining cats and dogs, är bara ett uttryck. Piece of cake är också ett uttryck, inte bara en bra jävla skiva med Mudhoney.

Översatt till danska betyder Piece of cake - En del af jordbærkage.

Och vi låter danskarna tro att det är det som menas.

Jag kan så mycket när jag tänker efter, så många uttryck och så.

Jag är nog mer berest än en kravodlad tomat från Guatemala. Först flyg till Kapstaden. Sen diesellok upp till Monrovia. Fraktfartyg till Rotterdam. Lastbil till Hamburg. Budbil till Köpenhamn och sen taxi till Övertorneå.

Kravodlat är så jävla bra. Så jävla bra för miljön. Perfekt för alla jävlar som jobbar inom ”media” och bor på Södermalm.

Men nu i sommar är jag inte så berest. Cykelturerna fram och tillbaka till Samhall är de resor jag får. Men idag fick jag ett fint vykort från Hotty.
Hej kära vän!

Saknar dig, du skulle älska detta tillhåll fullt av öl, öststatscharm och en och annan tutte och penis och fantastiska vyer. Igår åkte vi en dekisfärja över natten. Hårbollen söp sig apfull medans alla andra sov. Sen satt han full och rapade högt och la patiens till fem på morgonen. Det var kul för jag låg på golvet och sov. Imorgon ska vi till Dubrovnik och säkert bada och bli fulla lite till.

Ses snart vännen min!

Ps – Hårbollen vill hälsa att jag är dum som inte tar honom till nudiststränderna, jaja...

4 kommentarer:

Lennart Pettersson sa...

Den där kravodlade tomaten fick sig en ordentlig resa. Snudd på att man blir avundsjuk på en dylik semestertripp.

Bogey sa...

I dag är du verkligen i ditt esse. Det där är menat som beröm om du inte förstår det uttrycket.

Du som är så berest, har du varit i Borås? Det är ju ingen semesterstad precis. Inte ens boråsarna själva vill vara kvar på sommaren, de åker till Varberg. Det beror troligen på att Borås är en av de städer där det regnar mest i hela Sverige. Borås är vårt Bergen. När regnmolnen blåst förbi Halland stiger de över det sydländska höglandet och släpper sitt innehåll över just orter som Borås.

Därför är ditt påhopp på boråsare lite orättvist. Boråsare kan det här med regn. De är proffs. förmodligen har de lärt sig så mycket engelska att de även förstår uttrycket om hundar och katter.

Wayne sa...

Lennart: De har bra, tomaterna.

Bogey: Nej, jag har aldrig varit i Borås. Men vissa saker vet man bara, som att gud inte finns och att Borås är en skitstad. Jag känner till att många boråsare åker till Varberg och att det är lite fight med mellan nötterna och varbergarna. Jag håller på Varberg. Fin stad.

Hotty sa...

Nu när jag såg att detta fanns ute i etern kan hoppas jag att den handritade upptäckarkartan blir lite som en lonely planet guide till alla backpackers.