fredag, juli 09, 2010

Body and soul

Varje dag är en kamp. Hela livet är uppdelat i tuffa matcher. Vissa vinner man, andra inte.

På ett ungefär.

Matcher som är helt omöjliga att vinna är de mot äldre män i kategorin kroppskrämpor. Med äldre män menar jag från 30 år till döden. Och alla har så ont, och har de inte ont så har de det i alla fall mycket jävligare än en själv. Så är det.

Har man precis blivit påkörd på E4:an av en stor lastbil och ligger där på asfalten med bruten nacke så kan man knappast räkna med någon empati från närmsta gubbjävel.

Nej, för han står där bredvid med händerna i sidorna och putandes med magen och nån dum jävla solhatt på huvudet med strumporna uppdragna över halva smalbenen och förklarar att han minsann hade känningar i ena vaden under natten och därför inte kunde sova.

Han har med andra ord det betydligt värre. Man ska fan inte tro att man har ont, för det är det han som har.

Har man brutit ett revben så kommer granngubben och står och gapar över sina hallonbuskar att han tror att han brutit minst tre.

När jag flög till Addis Abeba för några år sedan fick jag sitta och glo på två män. De kände inte varandra sen tidigare men förenades av att båda hade så oerhört ont i sina ryggar. Den ene hade givetvis ondare än den andre – kukmätartävlingen i smärta hade börjat. I flera timmar stod de upp och nynnade på sina klagosånger, Guud va ont det gör nu, löd refrängen. Det stretchades och det klagades och det ojades.

Eftersom en riktig karl inte pratar känslor, i alla fall inte utan sprit, är min teori att det är själslig oro som utmynnar i överdriven kroppslig smärta.

Ge mig ett pris för den upptäckten tack.

Nu har jag ingen gubbe i närheten, så därför passar jag på att ha ont. Jag är dessutom bara 29 år.

Vänster lillfinger – ramlade i tunnelbanan innan Sverige-Bosnien. Över en månad sedan, har fortfarande problem att greppa en penna. Jag var nykter.

Vänster armbåge – Körde omedvetet chickenrace med en stor jävla järnstolpe på Samhall tidigare i veckan. Gör fortfarande ont, väldigt ont. Det är till och med ett märke på den stackars bågen. Värker när jag anstränger mig. Kan dock onanera, men det vågar jag inte för då växer det hår i handflatorna och sedan får man skyffla kol där nere hos den där med bockfot när man dör.

Alla tårna – Misstänker svampangrepp. Peachy som sålde skorna till mig ska få sig en jävla duvning. Är även besviken på arbetarna i Bangladesh som inte kan göra skor som luftar sig.

Höger fot – Värker när jag går. Förmodligen arbetsskorna som är boven. Skorna kommer från Ejendals. Ejendals kommer från Leksand. Jag ska bojkotta hela jävla Dalarna framöver.

Så, nu är jag klar. Det tar vi helg på. Skål!

1 kommentar:

stina sa...

det är synd om er män mellan 30 o döden helt klart.

meen. vad som gjorde mig mest nyfiken var: addis.
liksom? jag läser igen i min reader efter att ha missat internet helt o hållet under min addis-semester.

vafasen gjorde du där, liksom?