onsdag, juli 14, 2010

God save the queen

Idag hade jag tänkt åka till Öland, det är ett land jag aldrig varit i. På Öland skulle jag i så fall fira Victoria, hon fyller år idag. Hon är född 1977, så nån med glasögon kan väl räkna ut hur gammal hon blir. Jag chansar på 35.

400 kr sätter jag på 35. Living on the edge.

Det skulle vara kul att få uppvakta det finaste vi har i det här landet, kungafamiljen är det bästa som finns. Och dessutom kommer bland annat Charlotte Perrelli dit och gratulerar. Man blir verkligen berörd när Charlotte sjunger, så bra är det. Och tv är där också, man kanske skulle få vara med på tv och vinka. Något att berätta för framtida barnbarn.

På Öland skulle jag gå omkring med en vimpel och vifta och vara glad med halvöppen mun. Fira och må bra. Se ut som en sån där som har vinterjacka i högsommarvärme och kardborreskor och gärna står längst fram på lokalbussen och pratar med chauffören om viktiga saker under hela resan.

Men så slog mig en sak. Och det är att Victoria inte hörde av sig till mig på min födelsedag. Hon gick nog inte runt med en vimpel och åt sockervadd och hyllade att jag kommit ett år närmare döden.

När jag tänker efter så har hon nog aldrig firat mig. Aldrig skänkt mig en tanke, inte ens sänt ett elektroniskt massutskick runt jul där man spexat till det med att nån skitig unge fått en tomteluva tryckt över ögonen och hundjäveln har ett rött snöre runt halsen. Victoria har aldrig gett mig den julstämningen.

Inte ens det.

Det är inte rättvist. It’s not fair, som de säger utrikes.

Jag orkar inte bara ge och ge och ge utan att aldrig få tillbaka något. Jag orkar inte det.
Jag är bara människa. Jag måste äta, skita och sova för att överleva.

Därför utgår mitt firande. Öland får vänta.

Säkert en jävla skit-ö ändå.

Kram.

6 kommentarer:

biafra sa...

Bra rutet! Den jäveln la inte en spänn i bidrag till mitt bröllop, men jag fick minsann hosta upp deg till hennes. Blev jag bjuden då? Nej, nej.

Lennart Pettersson sa...

Håller med biafra om bröllopsbidrag. Vem fan sponsrade mitt bröllop som tog en ände, som de flesta bröllop gör. Men, som sagt, inte en spänn från skattebetalarna blev det. Undrar om hingsten från Ockelbo har lagt en spänn på spektaklet? Det närmaste är väl i så fall en spännrem... Jag menar, så han kan hålla fast Vickan om hon skulle komma på andra tankar.

Trollets mamma sa...

Alltså, hon grattar inte ens mitt Troll, som ändå fyller år på samma dag som hon. Lätt att komma ihåg kan man tycka, men inte då...
Så det blir inga gratulationer härifrån heller. Men Öland är helt okej, faktiskt.

Anonym sa...

HAHAHA ääälskar din sarkasm! En riktig BF är vad du är! :)

Marie sa...

Hahaha...hamnade här av en slump...hahahah...det var det roligaste!

Anonym sa...

Ha,ha... En hyllning till kungafamiljen, en bild av jungfru Maria? Hade jag inte läst bloggen tidigare hade jag nog inte kommit till slutet. Förresten vad menar du med bilden?