tisdag, augusti 19, 2008

On earth as it is in hell

Jag har handlat kläder idag, eller “shoppat” som de så världsvant säger i Stockholm. När jag ska handla kläder, vilket händer ungefär 2 gånger per år, så krävs det några dagars mental förberedelse. För klädbutiker är helvetet på jorden, det ska ni veta.
Att kvinnor tycker om klädbutiker bekräftar min teori om att cirka 79% av dem är helt jävla dumma i huvudet. Så där lärde ni er ännu något nytt.
Som sagt det krävs några dagars mental förberedelse och inbokat kvinnligt sällskap, för det finns ju 21% av dem som inte är helt jävla dumma i huvudet. Min sidekick när det gäller klädinköp, Peachy, är utomsockens så min syster fick rycka in som stöd. Min syster är snäll, men hon är extremt skelögd så det är oerhört pinsamt att vistas bland andra människor med henne.


(Ok, jag ljög, hon ser fullständigt normal ut. Hon har inga som helst problem med ögonen, jag vet inte varför jag skrev så. Och det där som jag skrev häromdagen i ett inlägg om att jag skulle ha fått stryk av mina föräldrar när jag var liten på Åland efter att jag sprungit in i ett elstängsel. Ja, det var också lögn. Visserligen sprang jag in i ett elstängsel, men blev efteråt tröstad. För att sedan springa in i det där jävla elstängslet en gång till… Men jag ska i alla fall sluta skriva i ondo om min familj för att undvika missförstånd)

I vilket fall som helst så gick vi in i en butik. Det spelades tuff ungdomlig musik och personalen var också tuff. Ramones-tröjor, nitarmband och tatueringar, så jävla rock n roll som det bara går att bli. Alldeles för pubertal butik väste jag åt systern och vi gick vidare till en annan. I den var det ganska ok, förutom det faktum att vi just var i en klädbutik.
Jag koncentrerade mig på att inte bli arg på systern, det var ju inte hennes fel att vi var där. Vi var där för att jag hade bett henne om det, så jag försökte hålla igen.

Det spelar ingen som helst roll vilken årstid det är eller vilka kläder man har på sig i en klädbutik, det är alltid överdjävligt varmt. Som i helvetet. Jag svettades och svor tyst för mig själv om att med marginalerna på 900kr som de har på varje plagg som tillverkas i Bangladesh av ett lemlästat barn så borde de väl för fan kunna investera i en AC. Jag strök svettpärlor från min panna.

Sedan tittade vi på jeans. Mina jeans har en tendens att alltid gå sönder i grenen efter ungefär ett halvår, oavsett modell och märke. Det stör mig, vet inte om det är jeansens fel är min kropps.
Vi hittade ett par och jag började bege mig mot helvetets livmoder, roten till allt det onda på jorden, orsaken till krig och svält och moderater - provhytten.

Jag tog ett djupt andetag och såg ljuset i slutet av tunneln, drog undan det solkiga skynket och klev in. Skynket gick självklart inte att dra igen helt, så genom en glipa blottade jag mig inför hela världen. Kränkande. Det starka skenet från lysrörsarmaturen i taket bländade mig och alla speglarna på väggarna i det klaustrofobiska utrymmet gjorde mig yr. Att få se min kropp i alla dessa vinklar gjorde mig nedstämd, att få se mitt flottiga ansikte med varenda jävla por synlig i det obehagliga ljuset gjorde mig sänkt. Tro fan att man är singel tänkte jag och började dra på mig jeansen. Lyckades självklart trassla till byxbenen så jag snubblade in i ena väggen. Det knäckte till som fan i nacken. Det gjorde ont.
Till slut fick jag på mig jeansen och systern inspekterade
- Du kan väl prova en annan storlek kanske?, sa hon.
- Nej, nej, nej för helvete, de här blir bra. Nu drar vi, sa jag. Och när processen med att få av jeansjävlarna var över så stapplade jag omtöcknat bort mot kassan.
- Vilken tur du har, idag får man med en väska på köpet, sa det yppiga lilla butiksbiträdet.
- Jaha, ja.
- Du får den rosa tjejväskan, eller den här svarta killväskan.

Jag tyckte att den rosa var finast, men förtryckt som jag är av det heteronormativa samhället så valde jag den svarta. Sedan gick vi till en annan butik där jag köpte några tröjor.
Mötte efteråt ett gäng förståndshandikappade människor som skrattade.
Lyckliga jävlar tänkte jag och begav mig hemåt.
Till skivorna och tryggheten.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Shit, vilken underbart rolig/bisarr blogg du har...
Jag har läst lite och får fortsätta en annan dag, då jag inte behöver gå upp 6.00 för att göra slavdrivaren till nöjes...

stickling sa...

Jag tror att dina jeans spricker i grenen för att du är så välutrustad. Så måste det vara. Fan, kanske skulle styra upp det där buskligget ändå...

Wayne sa...

ongen tove: tack ska du ha. du är välkommen att läsa mer.

stickling: herregud, du är så sorglig som bara vill åt min kropp. fy fan.

stickling sa...

Vad skulle jag annars vara ute efter? Ditt intellekt? Din sociala kompetens? Din humor? Din sprudlande personlighet?

Wayne sa...

Det är sant, allt jag har att erbjuda är en kropp. Och den är på dekis.

Oh Julie. sa...

Jag hatar också att gå i alla jävla butiker. Sommrarna är värst, särskilt när det vankas inköp av badkläder! Det är det värsta som finns!