onsdag, augusti 06, 2008

Sweetheart come

Oj oj oj, det var spännande på Samhall idag. Strömavbrott, tydligen nån jävla huvudsäkring som hade brunnit. Ingenting fungerade och allt var svart. Skönt med drama i vardagen, jobbar man på Samhall så slipper man åka till K2 för att få lite äventyr. Kuben kom rullandes - Vilken katastrof alltså”. Katastrof för företaget kanske, tänkte jag, men det innebar ju en paus och cigaretter så jag klagade inte. Sedan kom det nån elektriker och började undersöka elskåpet och Kuben kom rullandes igen “ - Herregud, jag har aldrig sett en elektriker se så skrämd ut som när han såg kabeln som var bränd. Ja jäklar alltså” . Själv har jag aldrig reflekterat över elektrikers ansiktsuttryck när de arbetar, inte hur de ser ut på fritiden heller för den delen, jag känner ingen elektriker, så jag kunde inte replikera med något. Kuben rullade vidare och skrockade för själv. Det var en stor dag för Kuben. Han kände sig nog viktig och duktig som med sin ficklampa informerade oss andra. Jag gick ut och kedjerökte lite och det tog inte lång tid innan jag började tänka på barnförbjudna saker om Lollis. Ett snabbt nummer på golvet mellan hyllorna i dunklet hade inte varit dumt. Men sedan hörde jag hennes röst och det lilla uns av kåthet som fanns inom mig försvann direkt. Att höra hennes röst kan ibland vara som att bli huggen med en kniv i örat. Obehagligt med andra ord. Efter en timme hade jag tröttnat på att röka och inte göra något så jag gick till chefen och krävde att vi skulle stänga eftersom personalens ögon kunde ta illa av allt mörker och det skulle inte facket gilla och det bästa vore om vi fick gå hem eller till bolaget. Det tyckte inte chefen, “ - Strömmen är nog snart tillbaka” sa han. Som självutnämnd fackrepresentant kände jag mig som 2000-talets Lech Walesa och ville trots nederlaget kräva mer “ - Får vi inte gå hem så kräver jag, och arbetarna står bakom mig, att du ordnar ett fritt Palestina!”. Chefen gick iväg utan att svara. Jag gick ut mot lagret för att verkligen försäkra mig om stödet angående Palestina, men det var ingen som lyssnade. Visserligen orutinerat av mig att försöka föra viktiga frågor dagen efter Allsång på Skansen. Jag knallade till chefen igen och efter cirka en halvtimme när det kändes som att Palestinafrågan var nära en lösning kom strömmen tillbaka och allt återgick till det normala. Ironiskt nog så medförde det elektriska ljuset ett jävla mörker.


Nog om Samhall.


Imorgon åker jag till Göteborg. Det ska bli ganska kul. Way Out West är det som gäller. Förra året bestämde jag mig för att sluta gå på festivaler eller konserter eftersom jag bara orkade med att se CocoRosie ordentligt. Några låtar in på Primal Scream-konserten tröttnade jag eftersom det regnade och jag var trött och musik gör sig bäst hemma tänkte jag. Samtidigt var bakslaget med Helena-Med-Lökarna trist. Ett klassiskt fyllebuskligg hade varit planerat i månader men hon dök inte upp och skyllde på legionärssjukan eller på att hon hade lingon i tratten, jag minns inte riktigt, men jag minns att det var något påhitt som inte finns i verkligheten. Nu i efterhand är det som stör mig mest att jag missade Lady Sovereign (det finns en låt att lyssna på nedan).
I år har jag endast biljett till fredagen, vilket irriterar mig eftersom jag missar Kelis och Neil Young på lördagen. Kelis och jag hade nog funkat bra backstage. Mina vänner har biljett till lördagen och då får jag rå om mig själv. Men det gör inget för jag har en plan.
Planen går ut på att träffa en snygg tjej. Vi möts nog av slump, lite skönt otvunget sådär, på The Sonics. Jag kanske får hennes armbåge mellan ögonen vilket gör ont och det första mötet kan ju då verkligen bli något som vi skojar om på parmiddagar om tio år. Efter The Sonics går vi nog till ölområdet där vi lär känna varandra lite bättre. Hon är ju förstås vettig och säger att hon aldrig skulle ha på sig en keps eller nån sån skit. Efter ölandet så kollar vi på Grinderman tillsammans, hon gillar ju också Nick Cave (men jag har sett honom live fler gånger än henne, det är viktigt, men hon såg nog Tindersticks live nu i våras och det gjorde ju inte jag så det blir ändå jämlikt i slutändan). Sedan går vi och tittar på Sigur Ros (jag ska tydligen se väldigt många band) och där börjar det hetta till mellan oss eftersom det är kallt och sent och regnigt och blåsigt så därför värmer vi varandra. Vi pussas lite lätt, men inget hångel på offentlig plats för vi är ju inga hormonstinna tonåringar och jag är inte så full så att jag är odräglig. Efter Sigur Ros är det nog slut och hon undrar då lite generat (hon är väldigt söt när hon blir generad) om jag vill följa med henne hem men då säger jag att det är bättre om vi skyndar långsamt för det är ju bättre än att vi ska vakna upp bakfulla dagen efter och känna oss som två smutsiga luder. Och det håller hon ju med om såklart. Så vi bestämmer att vi ska mötas på lördagen för att ha picknick istället. Och det gör vi och picknick har vi vid havet med vin och nån räka eller två och solen skiner men vi värmer ändå varandra, det är ju så lätt att bli förkyld resonerar vi och sedan följer jag med henne hem. Hon är ju runt 25 år men bor ändå i en liten stuga på klipporna vid havet och det tycker ju jag är fantastiskt bra och i stugan finns en öppen spis och en hund som är på riktigt men den är snäll så man behöver inte gå ut med den när det är dåligt väder och i stugan så finns det en radio och vi bestämmer att vi i fortsättningen ska ligga och lyssna på P3 Soul tillsammans varje söndagskväll och tycka om varandra. När vi bestämt det där så älskar för nu har vi ändå känt varandra i över ett dygn och då tycker vi att det är ok att göra det utan att bli stämplade som öststatsfnask.


Såja, det är min plan. Det lutar alltså åt att jag hänger ensam på Andra Långgatan på lördag. Men det är inte fy skam, för där finns det porr, skivor och billiga ölsjapp. Och det är ju allt en man med höga krav på livet kan önska sig.

Hej då.

2 kommentarer:

Yvette sa...

jag önskar dig en väldigt trevlig resa och mycket kärlek (för jag vet att som en gummiboll kommer du tebaks till mig).

Wayne sa...

Jag ska tänka på dig när jag gör henne/det. Men oavsett vad som händer så tillhör mitt hjärta dig.