tisdag, december 14, 2010

Twist and shout

Jag hade tänkt att skriva om ett djur idag. En koltrast kanske. Jag gillar koltrastar, de är fina. Jag är dock lite bekymrad för min koltrast på uteplatsen, ty den sitter bara på marken och pickar lite snö hit och dit och leker inte med sparvarna eller vad fan det är som myser i busken och kalasar på talgbollar och ger mig sin morgon, ger mig sin dag.

Jag har försökt att placera några talgbollar på stadiga grenar och nära marken så att little baby Kolis – som jag kallar den – också kan få äta. Men den sitter bara på köldmattan av fruset regn och sorg och äter snö.

Om den äter snö kan få i sig mask, det kunde jag få när jag var tonåring i alla fall, och det är dumt eftersom jag värnar om little baby Kolis med sina svarta fjädrar och gula näbb.

Men jag skiter i det där. Jag är trött. Och det enda jag vill är att sprätta omkring i mina nya långkalsonger som jag köpt i Tyskland. Tyskland är för övrigt världens bästa land.

Mina långkalsonger är svartvitrandiga och om jag snurrar snabbt framför spegeln blir jag liksom som hypnotiserad och ser syner. Knark är förjävla billigt ibland.

Det borde jag ringa och påpeka för alla medier på TV4 som letar andar i herrgårdar och miljonprogramsbostäder. Skippa LSD och kör på randiga långisar istället.

Nu ska jag snurra. Hej då.

5 kommentarer:

Sofia sa...

Kolis tycker om äpplen! Lägg ut halva på marken under talgbollarna så blir han glad. :)

everyday sa...

Gudarna ska veta att fåglarna hellre dör en plågsam död på sin matta av snö och sorg, än äter nybakade pepparkakor serverade i perfekta små smulhögar, i alla fall. Om den erfarenhetsbaserade, (lätt bittra) infon är till någon hjälp.

Wayne sa...

Sofia: Tack för tipset! Ska prova.

Everyday: Jag vet. Riktiga små, men älskvärda, djävlar det där.

Gabbi sa...

Tack. Tack. Tyskland ÄR världens bästa land. Synd bara att det bara är du och jag som inser detta.

Bogey sa...

Tänk om tyskarna insåg att de bor i världens bästa land, då kanske de stannade hemma.