torsdag, december 23, 2010

The songs that we sing

Jag pluggar. Därför bloggar jag, har redan torkat köksgolvet med hushållspapper. Och funderat på att dra igång ett stambyte med min egna expertis och händighet som utgångspunkt.

Det ser ut att vara kallt idag, som blinda Sara sa till döve Niklas. Men snart är det sommar.

Och då får man sjunga allsång, det är jätteroligt. Man kan sjunga både på Skansen och Liseberg. Och tänka att Lotta Engberg är en himla härlig människa. Och så kan man ligga sömnlös och fundera på om Anders eller Måns eller bäst lämpad att leda.

Och i fikarummet kan man prata om alla galna kupper som tokfransarna håller på med. Eller blogga om upptågen, det är modernt. Eller twittra om det, det är ännu mer modernt.

Guud, ha ha ha, jag döör. Nordman e ju bara för sköön som heilar och snortar ladd på scen <3

Så kan man skriva på Twitter.

Men man behöver inte gå till Liseberg eller Skansen. Har man tatuerat en biljardboll och en svaljävel eller två och några stjärnor och kanske en pinuppa och har en Ramones-t-shirt från H&M eller Carlings kan man gå till Debaser och sjunga också. Det är tufft.

Fast det bästa med allt det moderna är att man inte behöver gå nånjävlastans. Man kan ha allsång på internet. Och det ska vi ha nu. Idag sjunger vi Hej tomtegubbar, fast på danska:


Hej, tomme gamle mænd, ramt i glassene, og lad os være lystige!
Hej, tomme gamle mænd, ramt i glassene, og lad os være lystige!

En lille mens vi bor her, med stor indsats og stor gene.
Hej, tomme gamle mænd, ramt i glassene, og lad os være lystige!

Ja, jag kan hålla med om att direktöversättningen gör att flowet i melodin får sig en käftsmäll. Men nu har Google bestämt att det är så, och då är det så. Och att vi sjunger om mens kanske gör att nån förälder får ägna helgen åt prat om blommor och bin eller nåt.

Ikväll lämnar jag mitt liv i SJ:s våld. Resan tar normalt ungefär tre timmar. Jag räknar med cirka tio den här gången.

Kanske får jag fira jul. Kanske fryser jag ihjäl i kupén med en Mariestad för 55 kr krampaktigt i famnen då tåget stannat innan vi kommit till Flemingsberg. Living on the edge.

Kram.

4 kommentarer:

Lennart Pettersson sa...

Apropå sånger vi sjunger: Nu ska jag duscha! Ha en glöggfylld jul, din rackare!

Elin sa...

Det där var tamejtusan bland det roligaste jag läst på länge. Trots det - inte så värdigt att sitta och skratta högt för sig själv i soffan så här på julaftons morgon. Men det bjuder jag på.

A-M sa...

Hehe, glimrande skrivet - som alltid!
Passar på att önska dig en god jul Wayne.
Pöss // A-M

Wayne sa...

Lennart: Hoppas att duschen gick fint!

Elin och A-M: Tack ska ni ha. God fortsättning.