onsdag, december 29, 2010

Smells like ... shit

Jag vann en öldrickartävling en gång. Som segrare fick jag en keps. Alla som bär keps borde ha stryk. Om man inte har vunnit den i en öldrickartävling förstås, då får man ha på sig den ibland och tänka på hur duktig man lyckades vara en gång.

Det är många som vinner saker, för olika saker. Man kan vara årets svensk eller duktig på kemi eller fred eller sjunga sådär bra i Melodifestivalen eller dansa jättebra på TV4 eller stava sig fram i ett skidspår med snor över hela anletet.

Att inte jag blev årets svensk för att jag gav plats åt ett russin på tunnelbanan gör mig inte arg, kränkt eller besviken. Och inte heller att jag bara vunnit den där öldrickartävlingen. Istället visar jag på storsinthet och inrättar ett eget pris.

Priset ska alltid delas ut den 29 december och gå till den som jag tycker under det gångna året visat på stor omtanke och gjort insatser för viktiga att glömma bort.

Jag har legat vaken på nätterna i flera veckor och tänkt och tänkt på vad priset ska kallas. Nu har jag äntligen enats med mig själv om att priset ska heta Wayne Nilssons Pris.

Wayne Nilssons Pris 2010 går till:

*lufttrumvirvel*Carola Häggkvist!

Efter den hemska jordbävningen på Haiti visade Carola på medmänsklighet och reste dit. Med sobert omdöme berättade Carola att det fanns stöd i bibeln och en film vid namn 2012 för att undergången var på väg. Sedan gav hon bort en parfym till sitt fadderbarn, det var fint gjort av Carola.

Grattis Carola Häggkvist till Wayne Nilssons Pris 2010. Du har vunnit 900 kr och en stor ära.

2 kommentarer:

A-M sa...

*asg*.
Vet inte vad du får allt ifrån, men roligt är det.
Carola och jag har gått i samma skola. Hennes far var min gympalärare, en underbar människa.

Single Mother By Choice sa...

haha bra val! Fadderbarnet bara öhm mitt hem är jämnat med marken och alla mina släktingar saknas men tack hörru. Kan ju alltid dricka den.