tisdag, december 21, 2010

Hey Santa Claus, you fucking cunt

They sentenced me to twenty years of boredom.

Så sjunger Leonard Cohen. Och så sjöng jag tyst inombords på akademiska Samhall och klickade på olika saker för att verka viktig.

På vanliga Samhall lyfter man olika saker upp och ner eller petar sig i näsan för att se upptagen ut. På akademiska Samhall klickar man och kanske går till skrivaren eller expressomaskinen eller börjar prata högt om nåt jävla surdegsbröd eller nån fräsig utställning på Fotografiska för att visa att man minsann duger. Eller nån fräsch fransk minimalistisk electro.

Okej, nu överdrev jag, musik pratar vi inte om.

Efter akademiska Samhall gick jag hem. Eller gick och gick. SL skulle ta mig hem, men jag fick mest vänta. Och frysa. Ty det var nåt fel på nån växel. Och fan så jag frös. Min kropp, och särskilt mina rara fötter, var kallare än borgarnas politik när jag väl kom hem.

Men det lönar sig inte så mycket till att skälla på SL, det finns det så många andra som gör. Det som är mest irriterande är egentligen alla jävla medresenärer som har det förbannat bra eftersom de inte har nåt förstånd att dras med.

Det är intressant att alla med våld ska brotta sig ur en ersättningsbuss för att springa och ställa sig och glo på en perrong i 18 minusgrader för att vara först in på tåget som kommer om en kvart.

Det är synd om människorna, som absintdrickaren sa.

Men jaja, det är ingen idé att gnälla på det just nu. Jag har ju faktiskt två liter lådglögg att värma mig med (går ner fort som fan det där). Och så ska jag lyssna på fräcka vinyler och damma och glömma livet och skrikcitera KSMB – Tänk om man vore långt, långt borta – långt, långt borta och på väg.

Istället säger jag god jul med ett återanvänt julkort. Fortfarande fräsch, inte sådär tummat och kladdigt ett vanligt blir efter några år. Lev väl, och skärp till er bland folk! God jul!


6 kommentarer:

Anonym sa...

God jul på dig med.

Närke sa...

Av mig får du djur http://www.youtube.com/watch?v=-ssXJtzFOjA&feature=player_embedded

Wayne sa...

Närke: Tack, det var fina djur.

TheLoom sa...

God jul, hörru. Föreslår att man lyssnar på den låt jag refererar i mitt användarnamn, så här i fullmånstider.

Ewi sa...

Det är väl ungefär som Finlandsfärjan. Alla trängs som idioter för att vara först på, och sen trängs alla som idioter för att vara först av. Masspsykos... Jag är nästan säker på att spriten räcker till alla.

Sen har tåg lite humorvärde. Speciellt när man själv har sitplats och får titta på alla som knölar in sig, två ungar, en hund och 5 väskor på en bagagehylla, eftersom den vagn de tänk sig åka i är bortrationaliserad av SJ. Den behövdes i Skåne för att blockera en växel så att den intrasslade kråkan i ledningen kan ställas in pga tekniskt fel bland bortsprungen ombordpersonal på spåret.

Anonym sa...

God jul Wayne!