torsdag, december 16, 2010

The good, the bad and the ugly

Vet ni vad det finns för likhet mellan mig, Ingvar Kamprad och Bert Karlsson? Nej, inte politiska åsikter, de där två går runt med ridstövlar och äppelknyckarbyxor och brunskjortor och i min kropp är blodet rött, det såg jag senast i morse.

Den gemensamma nämnaren är alltså att vi alla är framstående entreprenörer. Det ska erkännas att de där två högertyperna ligger lite mer i framkant, det ska det. Men ändå.

Jag fick i alla fall en idé imorse. Jag ska starta en hemsida, eller homepage som de säger i Danmark. www.findthegoodiebag.com kommer adressen att vara.

Den snabbtänkta läsaren har redan insett att sidan kommer att handla om goodiebags. För er som inte vet så är en goodiebag en påse innehållandes olika slags produkter och brukar delas ut vid konferenser, mässor, premiärer och andra tillställningar.

Det är alltså beroende på vad för sorts evenemang det är som bestämmer innehållet. Det kan vara en tidning eller en parfym eller en pennjävel eller allt och vad som helst.

Goodiebag kan översättas till snålpåse på svenska.

Många människor tycker att goodiebags är det bästa i hela världen, kan lätt byta bort mellanbarnet för en påse eller två. Det tror jag främst beror på:
- Folk tycker om att få saker gratis
- Folk tycker om att få saker gratis
- Folk tycker om att få saker gratis
- Det är ofta en papperspåse och det är lite lyxigare än den där plastskiten man släpar hem från Ica en snömoddig tisdagseftermiddag i januari.

Själv tycker jag inte att det är så överdrivet kul med goodiebags, mest jobbigt att släpa på och de innehåller sällan något som är speciellt kul.

Det kan bero på ett trauma från dagis. Ni vet julgransplundringen, man kutade runt den där granen hela förmiddagen och sen fick man en påse som man trodde innehöll ett halvt lösgodislager och en Bamsetidning.

Men nej, det var en skrumpnat litet äpple och en trist clementin och några russin och kanske nån jävla reflex från kommunen.

Sen låg man i fosterställning i kuddrummet och grinade av besvikelse resten av dagen med barr innanför strumporna och Barbro kunde inte trösta en (alla vuxna på dagis hette Barbro).

Men att inte jag är ett fan av goodiebags gör ju inte att jag inte tänker tjäna pengar på dem. Min affärsidé är att allt snålfolk får höra av sig och meddela på vilken plats det delas ut goodiebags under dagen. Exempelvis:
Louise: Wella delar ut produkter i receptionen på Statt i Luleå idag.

Balle Tällberg: Det verkar vara ett evenemang på WTC i Sthlm, jag har inte en aning vad det handlar om, men jag sjukskriver mig från jobbet och drar direkt!

Maggan: De handikappades riksförbund delar ut sådana där blindpinnar på en kursgård i Småland hela helgen. Funkar dom som gångstavar? Kan det vara nåt för Beach 2011? Knulla?

Ja, ni fattar principen va? Om ni inte gör det så får det vara. Folk tipsar, folk åker dit. Det blir som en samlingsplats för ornitologer ungefär. Och jag drar in massa annonspengar.

Nu ska jag söka nåt jävla EU-bidrag för att finansiera det hela. Men först ska jag raka mig. Hej då.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Eller så kanske du skulle lägga lite mer krut på studierna...?

Wayne sa...

ojoj, här är Jantesverige i ett nötskal, surar för världens bästa idé kom från mig.

anna sa...

ja, varför hette de alla Barbro??

Viktoria sa...

Men nu har min världsbild ändrats, jag trodde alla vuxna på dagis hette Lena eller Carina.

Martha sa...

Jag har börjat oroa mig för julen. Tänk om du inte uppdaterar bloggen på hela julen och typ alla mellandagarna och här sitter jag och har laddat med glögg och allehanda tilltugg som en bit salami eller kanske ett päron och bara får sitta kväll efter kväll och vänta...
För att inte tala om ifall du tar paus över mellandagarna med... fatta hur ras i magen jag kommer bli när du väl uppdaterat nån gång efter trettonhelgen och jag tillslut får äta min salami...
sånt kan man sitta och nojja på en lördag före jul...

Martha sa...

btw har viktoria så fel!!! Alla dagistanter heter Barbro förutom Janne och Åke!

anna sa...

fan, jag hade en janne med...som spelade gitarr. verkar vara nagot skumt med hela grejen. carina makes sense too.

Wayne sa...

Martha: Vi får se hur det blir med det där. Men du - god jul.