torsdag, maj 06, 2010

Little animal

Jag var lite dyster imorse när jag var på väg till jobbet. Det kändes inte så bra, lite ont i magen och så där som man gärna kan ha en torsdag utan stordåd och bara krav.

Sedan skärpte jag till mig och tänkte att det alltid är någon jävel som har det värre. Folk är sjuka och folk dör och folk skiljer sig och är ledsna och naturen har det inte så jävla lätt heller med freon, kvicksilver, rhoca gil och borgarblod som förorenar.

Världen går liksom inte under bara för att man inte levererar som man ska.

Satt mittemot en tjej på tunnelbanan. Hon hade solglasögon och jag funderade en sväng på om hon var synskadad eller cool. Men jag kom inte fram till något vettigt och bläddrade i den där gratistidningen istället. Och läste om världens bästa sommarjobb.

Fan, jag skulle vilja ha det där jobbet tänkte jag. Smyga runt och mysa i hagarna på Kolmården och skriva om att järvmamman Michelle äntligen lyckats kalva och mata nån liten tigerunge med isglass och fotografera det hela.

Men icke. Så blir det inte. Verkligheten kom över mig. Jobbet kommer gå till nån liten jävla gymnasist med glasögon. Jag får flytta lådor med döda frysta djur från punkt A till punkt B på Samhall jag, utvecklande och stimulerande. Måtte dårskapen förhindra vansinnet.

Bestämde mig för att resten av dagen skulle bli lågproduktiv. En sån där dag när man bestämmer sig för att leta efter ett gem i förrådet och inte fan kan göra någon annan uppgift innan utskrifterna är gemade eller häftade eller va fan som helst.

Så där satt jag sen på kontoret och funderade på om jag skulle rita streckgubbar med en blå eller röd penna och led mina helvetens kval inför beslutet när chefen klev in.

Hon berömde mig först för mitt arbete och jag blev minst sagt förvånad. Sedan erbjöd hon mig ett eventuellt extrajobb till hösten, för att jag är bra.

Det gjorde mig glad. I en timme eller två.

Sedan tog verkligheten över igen och jag intalade mig att det mest beror på kön. Att jag som man blir inkvoterad på grund av kön i en kvinnodominerad bransch. Vilken klåpare som helst med en fingerborg och två jordnötter i skrevet hade förmodligen fått samma förfrågan oavsett kompetens.

Och nej, jag är inte inom vården. Blod är otäckt.

Men men. Jag är nog duktig ändå. Grattis till mig. Tack, tack och gonatt.

7 kommentarer:

p.o sa...

Sök jobbet på kolmården och kom tillbaka till kontoret i höst. Eller gör va fan du vill, jag kan väl inte bestämma, men tror du vore överlägsen där bland apor o dret.

Anonym sa...

Men vad väntar du på? Sööök jobbet, du är ju klart kvalificerad som skribent iallafall (kanske vad gäller resten också, men vem vet? Who is Wayne...)

Anna Nio sa...

Woho!

Bogey sa...

Jag tror att du kan bortse från möjligheten att bli inkvoterad p g a kön. Din manliga framtoning är inte så framträdande. Leggings, ha!

Syster sa...

Skit bra du!!! =) Snart kommer jag till Kungastaden, erkänn att du tycker att det är lite kul!

Roger sa...

Du ska nog passa dig för Kolmården.

Du hörde väl hur det gick senast någon foxy träffade järvarna?

Nej, satsa du på inkvoteringen, och som Bogey sa: Ta det lugnt med att visa dina leggings. Åtminstone på anställningsintervjun.

Klä dig anständigt för Guds skull!

Wayne sa...

P.o: Tack för stödet, men jag är bokad i sommar. Det är synd.

Anonym: Se ovan.

Bogey: Det förvånar mig inte att du är så jävla sinnesslö att du gick på den där.