söndag, maj 09, 2010

Lights

Jag tycker inte om majs. Inte alls faktiskt. Popcorn är ganska gott, om än lite menlöst. Majschips är också gott. Det är som att åka till Mexiko varje gång. Tror jag, jag har aldrig varit där. Man kan lätt bli skjuten i Mexiko har jag läst, i alla fall om man håller på med knark i någon form.

Men majs, ren majs, är nästan värre än borgarna. Ett ynka litet fult majskorn kan förstöra en hel måltid. Och sen känns det som att hela veckan är skamfilad.

Så majs ligger helt klart på minussidan.

Och övergångsställen.

Jag har nästan börjat avsky övergångställen. I alla fall sådana med ljussystem. Rött och grönt och nåt mittemellan lyser det och utifrån färg får man tolka om man ska gå eller inte.

Jag har varit i kontakt med övergångsställen förr, det har jag. Men det är först på senare tid jag börjat uppmärksamma hur jävla dum man känner sig.

I alla fall jag. Jag känner mig dum ungefär 18 gånger per dygn. Jag är nog dum när jag sover också. Det finns säkert de som tycker att jag sover på ett mycket efterblivet sätt.

Men jag känner mig extra dum när jag står vid ett övergångsställe och väntar på att det ska bli grönt. Det är okej om trafiken rullar på. Det känns mindre bra när trafiken är stilla.

Min ibland narcissistiska läggning gör att jag inbillar mig att alla i bilarna tittar på mig när jag väntar.
– Herre jävla Jesus så dum han ser ut, killen som står och väntar!
– Ojojoj, vilket förbannat riksmongo.

Så låter det i bilarna. Och sen kommer det nån krum liten kärring och kilar över gatan med rollatorn framför sig. Och kvar står jag och väntar på att det ska bli grönt.

Jag befinner mig helt klart i ett fysiskt underläge mot en bil. En bil skulle lätt vinna en eventuell brottningsmatch.

Förra veckan var jag nära att bli påkörd av sån där stadsjeep när jag skulle vara cool och världsvan och gå mot rött. Man behöver stadsjeep i Stockholm, det hörs liksom på namnet, och särskilt på våren när det ligger grus på vägen efter snöbekämpningen. Den där jeepen, med en grill som ett jävla bogvisir, var i alla fall nära att kapa bröstkorgen på mig.

Då kände jag mig dum.

Och istället för yra mer skit ska jag gå och köpa snus. Och sen läsa en rapport inför morgondagen. Ni får lyssna på Lights med the Sisters of Mercy. Den handlar om ljussystem eller nåt. Hej då.


5 kommentarer:

MonasUniversum sa...

Nu kan vi nog inte längre förneka släktskapet, för fy fan så jag avskyr majs!

...och jag kan ju bara hoppas att det inte var jag i stadsjeepen..

Call me Klacken sa...

Dum är du väl inte? Dumhet som i ignorans är den "dummmaste dumheten" om du frågar mig. Förresten, maj är gott och popcorn osmakligt. Gummiliknande massa som fastnar och har sig i munnen. *suck*

Anonym sa...

Du är verkligen charmigt bonnläppig..:)

Wayne sa...

Mona: Du har vissa goda sidor. Även om du döljer dessa ganska ofta.

Klacken: Inte alltid så dum. Men du har väldigt fel om majs. Jag trodde bättre om dig.

Anonym: Men visst är jag..

cmajalisa sa...

Majs som är så GOTT! Jag älskar nog majs i alla dess former. Förutom creamed corn. Sånt äter de i USA. Det både smakar och ser ut som kräks. Liknande konsistens också. Mycket osmakligt.
Men i övrigt är majs bland det godaste som finns!