tisdag, maj 10, 2011

Lot's of free shoes but nowhere to run

Att gå runt i affärer som säljer annat än sprit, korv och vinylskivor är på ett ungefär som att bli inlåst i ett litet rum med Carolina Klüft på tjack – alltså jävligt jobbigt.

Idag köpte jag löparskor (jo, jag har nån slags vision om att jag ska vara duktig och springa och äta groddar och sluta titta på gymnastikfilm). Att köpa löparskor är ett jävla gissel, man måste svara på svåra frågor som vilket märke man gillar mest och om man är helt jävla dum i fötterna.


Kan man inte svara med pondus på frågorna blir man beordrad att ställa sig på ett löpband för att den där klämkäcke butikssäljaren på 19 år ska få stå och peka på en skärm och förklara hur man sätter ned fötterna.


För en människa som inte är överdrivet kåt på uppmärksamhet är det inget tivoli att ställa sig på ett jävla löpband inne i en butik. Folk står och glor med händerna i sidorna och byxorna i armhålorna och det ska fotas och fan och hans skrevande moster. I alla fall känns det så.


Jag sprang på det där bandet och jag tittade hela tiden på mina fötter för att inte tappa balansen och How to disappear completely med Radiohead spelades upp i mitt huvud i ett tappert försök att stänga ute omvärldens hånfulla blickar och luciferiska skratt.


Jag sprang och jag sprang och jag sprang och jag sprang i säkert en halv minut. Sedan räckte det tydligen. Mitt huvud höjdes för att möta pöbeln som samlats. Som inte fanns.


Sedan pekade säljaren på några skor som skulle vara bra för mitt ”normala problem”. Jag tänkte påpeka för den jäveln att jag minsann inte har några som helst problem i världen, men det lät jag bero.


Istället bestämde jag genast att de där skorna blir säkert utmärkta för att bara få komma ut från det där som vi ateister kallar helvetet på jorden.


Jag torkade svetten ur pannan, betalade, dumglodde med glansiga ögon på tjejen i kassan och gick ut.


Sedan kom jag på hur jävla tråkigt det är att springa. Efter det blev jag sjuk. Nu ska jag sova, om jag lyckas slå upp ögonen imorgon förtjänar jag ett bragdguld eller nio stora öl. Hej då.

3 kommentarer:

Håkan sa...

Det hände mig också. De frågade om jag hade pronerande löpsteg. Jag rättade och sa att det heter väl promenera. Tjena. Fast sjuk blev jag inte.

Bogey sa...

"ateisteter"

Är det någon blandning mellan ateister och esteter. Gudsförnekande skönhetsdyrkare.

Hur som helst så har imagen som en ny Jesus totalt havererat

Wayne sa...

Håkan: Jävla typer det där.

Bogey: Ja, det hette så, men efter ditt jävla tjat fick jag ändra.