tisdag, maj 24, 2011

Under my thumb

Okej, det är vår hos Lawrence av Arabien och den helt värdelösa ön Island ska återigen visa sig på styva linan och fotbollsmatchen mellan Malmö och Helsingborg fick avbrytas för att en ung man var styv i korken.

Bodström har skrivit en bok också och miljönissarna har fått nya språkrör som provat dödsknark.

Men skit i alla triviala aktualiteter nu ty vi har viktigare saker att reda ut. Hur slutade det egentligen för Tummelisa, also known as 1800-talets Natascha Kampusch?

Hon sov ju i ett valnötsskal, på HC Andersens tid fjantade inte folk runt med nötallergi hit och dit, och blev en natt bortrövad av paddan. Paddtanten ville att den lilla, lilla Tummelisa skulle gifta sig med hennes son.

Det där klarade Tummelisa sig undan men blev istället inspärrad hos en skalbagge. Något som kanske var ännu värre än hos paddan, det vet inte jag och jag är inte i position att ta ställning heller så jag lägger egentligen ingen värdering i det hela.

Hon har tur och klarar sig från skalbaggen och blir istället kompis med en mus. Dock vill musjäveln gifta bort Tummelisa med sin granne, en mullvad.

Men där tar tar min information slut.
Vad händer sedan?
Hur går det för den lilla stackaren?
Äktar hon mullis?

Och nu ska vi inte hetsa upp oss över att Tummelisa bara är ett barn och att ett sådant minsann inte borde gifta sig och verkligen inte med ett djur för det är osunt och säkert olagligt.
Det är bara en saga, slappna av nu. Hjälp till istället.

6 kommentarer:

Systerkitty sa...

Men hittar hon inte en timmelisa-pojke i slutet?

Ullis sa...

Hon lyckas smita från Mullvaden (som är skitcreepy btw, och vill bestämma hur Tummelisa ska klä sig och vad hon ska jobba med och sånt ) och sagan slutar lyckligt med att hon träffar en Tummeliten. Och sen har de tummesex. Fast det står inte med i sagan, utan det får man gissa sig till själv.

Håkan sa...

Historian om Tummelisa är stulen från Astrid Lindgren, från boken om den där lille Nisse Strinning med röda mössan. Det är en big cover-up, skitskumt.

Anonym sa...

Nä, pysslar hon inte först om en stackars skadad svala i smyg? Hon ser till att fågeln läker och liftar sedan med den till varmare land. Och där hittar hon tummisen.

Linn sa...

Försöker inte mullvaden lite pedofilaktigt få till det med tummelisa också?

Yaminna sa...

Tummelisa reser nuförtiden runt en del i Kambodja och skyddar små kambodjanska barn mot små europeiska män som vill sexa. Ideellt förstås. Hon jobbar även med CNN Dateline och programmet "how to catch a predator- beastiality edition" som ämnesexpert. Det är allt jag vet.