fredag, april 15, 2011

What's he building in there?

Det här med att kunna hantera en skruvmejsel, en borrmaskin eller något annat skit från Black & Decker, ja det vore egentligen något det.

Om jag bara kunde, då skulle jag snida mig en vacker fru och en bastu och en altan och två väluppfostrade barn och en folköl och annat som möjligtvis gör en lycklig.

Men nu är det inte så.

Dessvärre är det så att den där jävla toalettpappershållaren har rasat ner på golvet i badrummet. Jag gjorde inte ens något, jag satte mig inte på den eller så. Jag tittade bara på fanskapet och så föll den.

Då skulle jag kunna dra slutsatsen att jag har någon form av superstålblick. Eller att hela byggnaden från sextiotalet är byggd av gips, asbest och grågjuten sorg.

I alla fall.

Allt föll ut som en enhet.

Toalettrullen sitter i hållaren och skruvarna sitter i hålen och på skruvarna sitter det något grönt. (Nu kom jag på att jag faktiskt kan ta ut själva rullen ur hållaren istället för att riva sönder fingrarna på den sågiga kanten så fort ett litet ark ska dras, men det får bli imorgon det).

Och dumhetsanordningen ska upp på väggen igen, innan jag flyttar ut.

Frågor till livet:

- Måste det borras nya hål i väggen?
Rent spontant känns det trist med borrning, man kan säkert lätt slinta och borra sig i handen eller ögat eller i ett viktigt vattenrör i väggen.

- Kan man återanvända plastsakerna?
Kan det vara så i det heteronormativa byggjobbarsamhället att plastgrejerna kallas för honor och skruvarna för hanar? Alltså, med tanke på att skruvarna tränger in i plastgrejerna tänkte jag.
Men det var bara en tanke.

Jag som är modern kan lätt tänka mig att vi skruvar skruv mot skruv och filmar plastgrej mot plastgrej.

Och kan vi liksom ta plastgrejerna och trycka in dem i hållet igen? Eller måste det vandras till en affär där man ska tjata med en tjock gubbe som luktar illa för att köpa nya?

- Behöver vi egentligen toalettpappershållare?
Det blir ju lite ryggträning att luta sig mot golvet, och så känns det en aning bohemiskt också.

Nåväl Martin Timell, om du läser det här, kom hit och styr upp skiten för fan.

Men jag orkar inte med att se dig, du får nyckeln via post och så lägger jag en hundring på lokalpuben så att du får två Kahru, växeln kan du gambla bort. Kom nu bara.

Godnatt, Neubauten på er!

4 kommentarer:

Zelda sa...

Ha, ha nu kan jag inte läsa här hos dig och vara tyst längre.
Köp en toahållare som du ställer på golvet vettja! Du vet en sån med en lång pinne så kan du få plats med både två och tre rullar =)
Och spackla igen hålen så slipper du borra.

Men så är jag ingen Martin Timell heller...

Hotty sa...

- Måste det borras nya hål i väggen?
Nej. Pluggen aka honorna, har ju trillat ut ur väggen, kvar finns hål i väggen. Det är bra.

- Kan man återanvända plastsakerna?
Nej. Se svar nedan.

- Kan det vara så i det heteronormativa byggjobbarsamhället att plastgrejerna kallas för honor och skruvarna för hanar?
Nej. Mer korrekt skulle vara att kalla dem för honor och bebisar. Pluggens aka honans syfte är att gå sönder när skruven aka bebisen går igenom den. När den har gått sönder kan den aldrig användas igen. Den finns dock kvar och fyller sin funktion, tills någon upptäcker den (tex genom att den trillar ut ur en vägg) då tittar man på den och säger "skräp" , sen slänger man den.

Tips från coachen:
Köp en någon millimeter större skruv och plugg (de finns i små kit, med c:a 4 matchande) Testa först om hålen i grejjen är stora nog. Sen bankar du in "honan" i det gamla hålet.

Jag vill inte stå tillsvars för om du missförstår detta tips.

Ewi sa...

Köp ny plastgrej någon mm större än gamla. Banka in med våld i gamla hålet. Skruva dit vad som du skall sitta fast där, med den gamla skruven.

I samband med det sista momentet, när skruven när botten, spricker toppen på plastgrejen och spretar iväg åt alla håll. Tänk skruv som plötsligt fick hullingar... sitter som fan efter det.

Wayne sa...

Tack så mycket för era tips! Jag ska göra mitt bästa, även om det bästa vore om ni kunde komma hit och göra det åt mig.