söndag, april 17, 2011

Deep in the woods

Ojoj, jag är väldigt trött i benen eftersom jag varit ute på den stora djurletarpromenaden idag. Den lilla djurletarpromenaden gick av stapeln för några veckor sedan och då låg fokus på att hitta olika vattendjur i havet. Men det var ingen som berättade för mig innan att det fortfarande var en massa is på vattnet så det blev en ganska misslyckad promenad ur vattendjurssynpunkt.

Att gå på djurletarpromenad är faktiskt inte så märkvärdigt som det låter. Man bara dumgår egentligen, fast man försöker övertyga sig själv om att man ska hitta olika djur. Man vill ha en mening och ett syfte med dumgåendet.

Jag övervägde att ta med mig en ryggsäck, men vet ni – ryggsäckar är bara för mesar och för folk över 30. Därför tog jag en ungdomlig axelremsväska som jag lite nonchalant lät täcka min ena tilldragande höft.

I väskan hade jag:
- En genuin plastbutelj med källvatten från kökskranen
- Matsäck i form av en burk med makrill i tomatsås och en gaffel för att kunna placera makrillsbitarna i ätmunnen utan onödigt kladd
- Fågelguiden, den ska man ha med sig säger Kemimannen
- Tre behållare med läppcerat. Tänk om man snavar på en rot och blir liggandes två meter från huvudleden och bara väntar på liemannen med dödsångesten som enda sällskap, ja då kan det vara väldigt skönt att slippa vara torr om läpparna i alla fall
- Snus, för att inte försmäkta

Innan jag gick sprutade jag på mig lite jaktolja, det vill säga parfym. Jag kanske möter ett skogsrå eller en nymf och då är det alltid bra med ett gott första intryck, så tänkte jag på ett ungefär.

Och så tog jag på mig en röd tröja, det var mycket slugt gjort av mig eftersom rött signalerar fara i djurvärlden. Skulle det därför komma en liten rävjävel med en infernaliskt illasinnad agenda skulle den genast förstå att den där snubben är fan ingen man jiddrar med.

Sen gick jag.

Och jag gick och gick och gick och solen sken och det blev varmt och det blev svettigt mellan bakstjärtshalvorna. Jag mötte några människor som inte hade röda tröjor på sig och jag var på god väg att påpeka det dumdristiga i det men avstod.

När jag vandrat i en timme ringde Soda och tyckte att jag skulle sluta fjanta runt i skogen och åka in till stan för att äta mat på fräscha och härliga Södermalm istället.

Så då gjorde jag det.

Djur jag såg:
- Några citronfjärilar
- En annan fjäril som inte var en citronfjäril, den hade nog inget alls med citrus att göra
- Några hästar i en hage
- En död groda
- En koltrast
- En stor padda som var långsam

Ganska dålig utdelning egentligen, jag är inte nöjd med min insats.

Nu ska jag läsa en bok som heter Det nya Ryssland och arvet från Sovjet.

Var försiktiga imorgon, ty då är det maudag.

Hej då.7 kommentarer:

Lennart Pettersson sa...

Vad ska man säga? Annat än att ta en klunk ut 10,2;an och säga botten upp eller något sånt...

Håkan/Kemimannen sa...

Deep in the woods a funeral is swinging. Du gick inte så djupt in i skogen va?

Var det inte idag du skulle ha en till låtsasfödelsedag förresten? Då låtsas vi att du fått en splitter ny Clas Ohlson-kikare. Grattis! Nu kommer du att hitta jättemånga djur.

Wayne sa...

Lennart: 10,2:or? Det är väl ändå inget att sträva efter?

Håkan: Jag gick så långt jag hann på en timme ju! Ungefär två mil med andra ord.

Nej, min låtsasfödelsedag är nog nästa gång på onsdag tror jag. Men det kanske var min låtsasnamnsdag idag, ja så var det nog. Tack för kikaren!

Erica sa...

Jag tänkte gå på djurletarpromenad idag på jobbet, men jag vågade inte riktigt smita iväg. Blir ju lite suktad med tanke på att ja jobbar på Kolmården, men det kanske är fusk då?

Bogey sa...

Den stora långsama paddan var inte samma individ som den döda grodan?

Wayne sa...

Erica: Det är verkligen fusk, som att gå på nakenbar och efteråt vara stolt över man sett bröst.

Bogey: Du gubbe, en groda är en groda och en padda är en padda. Kom in i matchen nu.

Anonym sa...

AAAHHH du är rolig som fan!