måndag, april 25, 2011

Am I only Jesus?

Jaha ja. Nu är påsken slut för den här gången, nu dröjer det ett år igen innan den kommer åter. Eller inte exakt ett år kanske, det har nåt skit med månen att göra när påsken kommer och inte. På vilket sätt mångubben är inblandad i processen minns jag inte riktigt.

Nåväl, jag inledde påsken med att vara eftermiddagsfull. Sen var jag full lite från och till ett par dagar framåt och har sett vissa likheter mellan mig och Jesus.

Anledningen till mitt förmodade släktskap med snickarsonen i särk är att jag sysslade med goda gärningar under helgen, i alla fall en. För där på eftermiddagsfyllan i torsdags gick jag förbi en säljare av Situation Sthlm.

Han såg ganska ung ut vilket gjorde mig modfälld i solskenet. Så jag gick till en bankomat och plockade ut en slant som jag gav honom och önskade en glad påsk. Då blev han glad.

Och jag blev glad, det är ju oftast därför man hjälper andra – för att man själv ska må bättre.

Så fungerade säkert Jesus också. Han botade lepra och gick på vatten och det var kött som blev till bröd och folk blev glada. Sen kunde han sitta på ljugarbänken igen, knäppa upp en ny pilsner, klappa sig på magen och skandera - Fy fan va snäll jag är.

Om du frågar ditt barn eller din partner eller din spegelbild om påsken varit bra och du får nej till svar. - Det beror på att du inte är lika godhjärtad som Wayne Nilsson, tänk på det, kan du säga då.

Idag har jag varit på en tre timmar lång djurletarpromenad igen, utöver de djur jag hittade förra veckan såg jag idag en kopparorm och en snok av nåt slag. Och några vattenfåglar, genast började jag leta i Fågelguiden.

Tada! utropade jag glatt när jag trodde att jag hittat rätt. Sedan insåg jag en sak – det finns för fan 300 000 fåglar i den där boken som ser likadana ut.

Jag börjar tvivla på min förmåga som ornitolog.

Och så har jag lekt polskt spa med mig själv. Hår-, fot- och nagelvård har varit på agendan.

När allt var klart försökte jag köpa sex av mig själv, för jag trodde liksom att det var kutym på polska spa-anläggningar – att man köpte sex efteråt. Men när jag frågade sa jag nej och jag undrade bedjande varför och jag svarade det var en seriös verksamhet utan köpesnusk och då tröttnade jag.

Jesus gjorde säkert likadant på lediga maudagar. Hej då.


5 kommentarer:

Maria sa...

Jag tycker att din Jesus-fixering känns lite osund. Men den kanske kommer vara till tröst sen när du är hemlös?

Håkan/Kemimannen sa...

Starkt kanske att stå emot köpesexerbjudandet, åtminstone om det verkade vara bra pröjs på gång.
Parkfåglar kan för övrigt se ut lite hur fan som helst.

Det här religiösa motivet som du håller på med här är bara ett tecken av flera (KFF fick spö av Götebörg) som gör att jag känner att det är hög tid att återvända till the motherland och styra upp ett och annat.

Aldrig aldrig är man riktigt ledig i det fula livet.

Wayne sa...

Maria: Det kanske beror på att det här med godhet är så främmande för dig?

Kemin: Jag misstänker att det var en sjöorre, men det stod inget om att den kan dyka 25 meter i ett svep. Den var svart och vit i alla fall.

Ja, nu kommer du hem, du har haft roligt lite för länge nu.

Bogey sa...

Du man blir inte någon ny Jesus bara för att man låter bli att raka sig några dar och under rusets påverkan ger några småpengar till en hemlös. Kom igen när du lyckas förvandla vatten till vin och när du lyckats föda massorna med två bröd och fem fiskar.

Wayne sa...

Bogey: Jag är det närmaste Jesus du någonsin kommer, så håll i dig.