tisdag, april 05, 2011

Nordlicht

Det har varit en Nordlicht-dag. Ja, så vi lyssnar på den igen.


Vi var ju där i höstas, jag och Soda. Som upptäcktsresande skulle vi leta upp krogen, den moderna illusionen av den heliga graal. Inte kolla upp innan om den fanns på riktigt. Bara gå efter vägbeskrivningen i texten.

Jag minns att vi irrade omkring vid Millerntorplatz en stund. Blev väl säkert tvungna att ta en öl- och kisspaus så vi dök in på något rökigt litet hak och drack Astra ur butelj. Pratade säkert om viktiga saker, det brukar vara så.

Hade redan tröttnat på fjanta runt så jag frågade bartenderskan hur vi kunde hitta till den där Bismarck-statyn. Tydligen var det en dålig idé att hänga runt den där statyn efter mörkrets inbrott.

Fick vägbeskrivningen direkt till krogen istället. Det var en lång utläggning med links och geradeaus och hit och dit och det enda man kan göra är att le och nicka lite och mumla genau då och då.

Nåväl. Efter några öl till hittade vi Nordlicht. Med en Coca Cola-skylt på fasaden. Det är bra, har man en sådan skylt signalerar det stil och klass direkt.

Gammalt, slitet och inrökt. Men väldigt få ensamma män röda ögon och blå näsor som var kungar vid sina bord. Stället var helt folktomt, förutom bartanten som satt och tryckte i sig en pastasallad.

Vi körde ett klassiskt barhäng och beställde varsin öl. Det var knäpptyst. Och då pratar man liksom väldigt tyst själv, börjar viska. Bartanten som mest blängt på oss frågade tillslut om vi kom från Finland.

Finland? Vilken jävla skymf. Aber nein, Schweden för helvete, Schweden.

Jaha, det var två svenskar här för någon timme sedan. Det är en svensk rocksångare som skrivit en låt om det här gudsförgätna stället, en jävla massa spring på svenskar här bara för det, sa bartanten.

Men va fan. Här har man åkt ungefär 500 mil till Hamburg på en expedition och så visar det sig att man inte är först. Jävligt ocoolt.

Så vi beställde lite sprit och yrade med bartanten som tyckte att Thåström var en jävla fjant och låten deprimerande och dålig. Sedan gick vi vidare och aktade oss för barlärkor eftersom man ska passa sig jävligt noga för kjoltyg överlag.

Det var det. Roligare än så blev det inte.

Nu ska jag gå till tvättstugan för lite kvinnogöra. Tänk om man vore långt, långt borta och på väg. Hej då.

2 kommentarer:

Mr Stealth sa...

Min Mormor varnade mig i tidig ålder om att passa sig för både kjoltyg och barlärkor. Men framför allt barlärkor. Sunkiga nedrökta barlärkor finns i varenda liten håla i hela världen.

Wayne sa...

Mormor verkar klok. Man ska fan akta sig för det mesta egentligen.