torsdag, april 14, 2011

Laugh? I nearly bought one!

Jag letar lägenhet i Stockholm. Innan sista juni bör jag ha den annars får jag bo på gatan och kanske sälja min kropp. Och då skulle det bli en väldans massa missnöjda kunder med gråt och gräl. Och det är ju trist.

Efter mycket letande kan jag konstatera att det vore lättare om jag var tjej, det är tydligen populärt att bara hyra ut till kjoltyg, och om jag letade efter ett rum på 12 kvadrat för 6500 kr i månaden.

Men nu vill jag inte ha ett rum, utan en lägenhet (som visserligen kanske bara består av ett rum, men ändå).

Förra veckan svarade jag på en, nu borttagen, annons på Blocket. En kille vid namn Jimmy Åkesson ville omgående hyra ut sin lägenhet i Sundbyberg till ett okej pris. Han skulle jobba utomlands.

Jag skickade ett mail om jag är skötsam och djur- och rökfri och har stabil ekonomi och det vanliga tjafset om fan och hans skrevande moster.

Fick svar i tisdags:

”Hej just nu är det väldigt många som söker till våra bostäder som vi har att hyra ut. Men eftersom det finns begränsat med hus kan inte alla få denna tillgång till bostad. Ja vill endast träffa de som är mest intresserade inte de som redan bor i en lägenhet men vill till ett bättre område endast. Utan vill ha reko människor detta är ingen sorts bedrägeri lr lurendrejeri ja vet att man kan bli skeptisk till sånna här annonser, men denna gång är allt lagligt och det finns inga konstigheter alls. Så för att spara mig själv tid och dra bort de som är minst intresserad kör ja nu på detta sätt då 3 personer inte dök upp för visning vilket gjorde mig förbannad plus att ja förlora så mycket tid samt pengar. Så fick ja iden av en anställd att vi tar 2000kr i förskotts betalning vilket går till företagets konto sen bestämmer vi visning med personen som har betalat. Om denne vill flytta in då kan vi reducera 2000kr från första månadshyran. Om personen lr personerna inte passar för bostaden kan vi ge pengarna tillbaka direkt vid uppvisande utdrag av själva betalningen, på plats lr skicka de till samma konto inom 3 bankdagar. Så nu gör vi på detta sätt vill du lr ni bli prioriterade så ska man skicka in 2000kr endast, om ni har fula fräcka saker att säga behåll de för dig själva vi är ledsna då vi vet att vi inte lurar nån desperat människa utan försöker se till att båda kan lita på varann. När du betalat ringer vi upp dig med en bokad tid till dig. Tack jimmy åkesson.

Skriv fullständiga namn tillsammans med betalningen.
Så hör vi av oss.”

Att Jimmy inte nämner något om flytten utomlands och att det numera är ett företag med ett flertal bostäder är inget konstigt. Och jag är en reko människa och Jimmy sysslar ju faktiskt inte med ”bedrägeri lr lurendrejeri”, det är bra.

Nu för jag över 2000 kr så att vi kan lita på varann.

10 kommentarer:

Håkan/Kemimannen sa...

"Så nu gör vi på detta sätt vill du lr ni bli prioriterade så ska man skicka in 2000kr endast, om ni har fula fräcka saker att säga behåll de för dig själva vi är ledsna då vi vet att vi inte lurar nån desperat människa utan försöker se till att båda kan lita på varann."

Stor poesi, det där. Hoppas verkligen att du inte skrev fula fräcka saker till han utan behöll de för dig själva.

Wayne sa...

Jag är så desperat att jag inte vågade skriva fräcka saker.

Maria sa...

Men vad fan - Sundbyberg är mitt! Hör du det? Det är inte stort nog för oss båda.

Annie sa...

Det är synd att du inte letar boende i Uppsala. Då kunde du fått bo hos mig.

Wayne sa...

Hamstern: Jag skulle lätt kunna bo i Sundbyberg och vantrivas, men ändå envist stanna kvar bara för att jävlas med dig!

Annie: Jag kanske hamnar i Uppsala en dag, det vet man aldrig.

Erica sa...

Du kan få bo hos mig i Norrköping också =D

Maria sa...

Ja men jag bor i Abisko, så om du ska irritera mig får du flytta dit!

Wayne sa...

Vilken tam replik.

Wayne sa...

Erica: Det skulle vara för spårvagnens skull, och så måste jag ha hörlurar på mig hela tiden med tanke på dialekten ;) Men annars så.

Anonym sa...

Haha, kul. Skicka den annonsen till polisen skulle jag föreslå.