tisdag, september 14, 2010

Piss off

Jag såg en tysk på universitetet idag, han hade kardborreskor och stod och snöt sig. Snytning är en tysk nationalsport. Jag tänkte i alla fall att han kanske kunde bli min skolkompis, eftersom han hade kardborreskor drog jag slutsatsen att han heller inte hade några studiekamrater än. Jag såg en tysk sämja, det gjorde jag.

Men jag hann inte gå fram, för han fick sällskap av en vän. Även det en tysk, de gick väl och snöt sig ikapp och tyckte att allt var supertoll och supercool och geil och jämförde kardborreskor och tävlade om hur långt de kunde dra upp byxorna i vardagssammanhang.

Så jag tog min inköpta baguette och torrtuggade den ståendes framför en anslagstavla (det går inte att hitta en enda jävla sittplats på det där universitetet) och läste nåt anslag från Kristna studentföreningen. Det var några kloka ord från deras ledare som verkade heta Jesus och lite ritade duvor och annan skit. Verkade vara vettiga grejer.

Efter det gick jag till biblioteket och läste en stund. Jag är väldigt duktig på att hitta in i biblioteket, men jag får alltid räkna med att det tar en kvart att hitta ut. I alla fall från våning två. Men det är tyst, det är det, det ska biblioteket ha en eloge för.

Något som inte förtjänar en eloge är dock toaletterna på skolområdet. Nu har jag visserligen inte letat röven av mig för ett bra ställe att björna på eftersom läget inte varit akut.

Det är mestadels sådana där jävla båstoaletter. Kanske världens sämsta uppfinning, med en halvmeters glipa vid golv och tak.

Men det är dit man är förpassad eftersom urinoar inte är en hit i nyktert tillstånd.

Man står där bland andra män och känner en jävla press på att leverera. Men den jäveln till höger levererar så att det skvätter utav bara helvete och den jäveln till vänster är uppväxt i nån miljörörelsefamilj där det var fullt naturligt att skvätta lite som man ville på den bruna heltäckningsmattan eftersom det var ekologiskt och han fläker och det stressar en och man blir osäker på om man står och håller i lillfingret eller inte och man lyckas pressa fram två små ynka droppar innan man svettig ger upp och går därifrån med en brutal smärta i buken.

Så man får gå till båstoaletten. Och intill sitter det givetvis alltid nån jävel som ska skita ut en pansarvagn och det frustas och det bubblar och låter och fan och hans skrevande moster. Det känns inte bekvämt. Det gör intrång i min privata sfär.

Ni kvinnor har det egentligen förjävla bra på offentliga toaletter. Det är rent och fräscht och det bytlånas papper mellan båsen och är ett allmänt gemyt. Det har jag minsann sett på Seinfeld.

Nu ska jag öppna en Guinness och beställa fräsiga vinylskivor och förneka boken i köket som ska läsas.

8 kommentarer:

Emmet sa...

Först HAHAHA :) Men sen, rent och fräscht på damtoan?! Har du varit in på en sådan nån gång? Man skulle kunna tro att det borde vara rent och fräscht eftersom det förutsätts att kvinnor är renliga varelser som sitter ner och ljudlöst skiter smultron. Detta är dock inte fallet kan jag meddela. Fy helvete hur det kan se ut ibland, man undrar vad det är för fel på folk. Ibland undrar man om det ens är folk som har varit där inne före en, utan snarare kanske någon form av djur, typ skitigt genmanipulerat vildsvin? För att inte tala om den förbannade eviga kön sen. Det är ALLTID kö till damtoan. Nej ni har tur ni män, som bara kan klämma in er på en lång rad och pinka i kors.
Pust. Jaha, där fick jag ur mig en massa toa-aggression som jag tydligen gick och bar på. Se där. Tack för en skitbra blogg! (No pun intended)

Lennart Pettersson sa...

I Jönköping gjordes ett gammalt gjuteri om till bibliotek för högskolestuderande. Men om de får pissa där, har jag ingen aning om. Kanske har jag missuppfattat något i ditt blogginlägg eller bara skummat lite slarvigt som man gör när ölglaset skummar. Man slickar på ytan. Men det var säkert ett bra blogginlägg. Som vanligt.

Anna Nio sa...

Jag har också karborreskor. Jag kan också vara din vän. Jag snyter mig bara när jag är snorig och kan inte tyska, annat än random könsord och några snuttar av hårda body-texter. Svar till "kanske du och jag i höst?".

Niklas sa...

Först, Emmet. INTE okey alls! Du tog just död på min fridfulla syn av kvinnor som renliga och smultronskitande! Inte okey alls!

Sen Wayne, känner igen mig och får en liten ångestklump i magen av att läsa om dina toa upplevelser!

Usch!

Anonym sa...

Dagens citat: MIN TELEFON KAN INTE VISA BILDER MED VISST MOTIV. JAG HAR SOCIALIST FILTER PÅ. Hotty 2010
/Kram P

klozzen sa...

Vad blev det för vinyler? Grinderman 2 kanske?

Wayne sa...

Emmet: Tack för redogörelsen, intressant!

Lennart: De får nog urinera där, det är jag övertygad om.

Anna: Då har du ju helt klart lärt dig det primära inom det tyska språket. Alle gegen alle!

Niklas: Vi män måste hålla ihop, helt klart.

P: Hon är bra dum i huvet ibland den där.

Klozzen: Den är redan beställd sedan tidigare. Nu blev det två Behemoth och en Melvins.

Niklas sa...

Absolut! :-)