torsdag, september 16, 2010

Big cheese

Dagens middagstips: Fräsch Medelhavsinspirerad pastasallad

Antal personer: oklart, det brukar visa sig i efterhand

Börja med att ha en huvudvärk som lätt hade knockat Mike Tyson. Men eftersom du är tuff stoppar du en cool liten påse med snus under läppen istället för att svälja en tablett.

Koka upp vatten på spisen. Lite salt i vattnet är bra. För sältan liksom. När vattnet börjar bli bråkigt och skrika häller du ner pasta. Fullkorn såklart, guuuud så jävla nyttigt tänker du.

Fundera en stund på hur varmt 100 grader egentligen är, kom inte fram till något vettigt utan sätt istället på lite Kraftwerk och öppna kylskåpet.

Plocka fram lite grönsaker eller vad du känner passar. När du lagar en pastasallad gör du det med öppet sinne och fria svetthänder – ahimsa för helvete och fred på jorden.

Börja med att skära upp lite rödlök. Det går även bra att hacka, men idag skär vi. Det fina med lökar av olika slag är att man vid hackande och skärande och malande kan passa på att grina av sig en stund utan att bli anklagad för att vara blödig.

Lägg lökbitarna på en liten tallrik. Börja bearbeta en paprika, tänk på hur fin en paprika egentligen är. Om man verkligen tittar på och utforskar den, Gud var allt en riktig hjälte ändå.

Splitta en gurka och använd en matsked för att avlägsna det köttiga innanmätet, det görs för att salladen inte ska bli sådär fuktig som bara Christina Husmark Pehrsson kan bli när dödssjuka tvingas arbeta.

Skölj ruccola, mm, härlig smak av peppar tänker du. För tio år sedan fanns inte ruccola, då fanns det bara isberg. Bli imponerad över salladsutvecklingen.

Ta fram gröna oliver med kärnor som frodiga greker plockat på bergsslutningarna på Mykonos. Ta fram fetaost. Fördela fetaosten på ett finurligt sätt med fingrarna, titta in i köksluckan och tänk att det är en tv-kamera, säg nåt smart till tittarna.

Anta att pastan är färdigkokad, häll upp sladdret i ett durkslag. Blanda på ett mycket ömt sätt de ingredienser du tidigare preparerat med pastan. Klart.

Förbanna det faktum att du ska äta en tråkig Medelhavsinspirerad pastasallad med fadd eftersmak i ett par dagar framöver.

Sätt dig vid köksbordet. Tugga och svälj och var tyst.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Smaklig måltid!

GP sa...

Hur går det i viktminskningstävlingen?

Bogey sa...

Sallader och ingen pilsner. Det är ett tufft liv att banta.