torsdag, mars 15, 2012

Let me think about it

Cogito, ergo sum. Det är hittepåspråk det och betyder Jag tänker, alltså finns jag. Jag orkar inte ifrågasätta om det stämmer eller inte för filosofi ger mig huvudvärk. Men det händer att jag tänker. Ibland tänker jag på lättviktiga och obetydliga saker. Det är tråkigt att torktumlaren är trasig, kan jag tänka då. Det är ingen tanke som förändrar världen.

Men ibland går jag djupare och funderar på hur många kvinnor i det här landet som äger en skiva med Tracy Chapman. Väldigt många tror jag, säkert 78 procent.

Jag tänker också på varför människor som heter Christian/Kristian/Annanvalfristavning kallas för Chrille/Krille/Annanvalfristavning när det faktiskt inte finns något L i namnet. Medelklassman hade en djuplodad teori om det där, men den har jag glömt. Kanske kan någon Christian/Kristian svara på det? Och en annan sak som jag kom på nu, känner ni som heter Christopher/Kristoffer att ni har ett ganska otäckt namn egentligen – det är ju offer och krist och sånt inblandat.

Och så kan jag tänka på varför mellanmjölk känns kallare än lättmjölk trots att båda har vistats i samma temperatur. Det borde vara tvärtom eftersom fetthalten i mellanmjölken är högre och därmed bör stänga ute kylan. Eller hur faen det funkar. Jag vet väl inte.

Angående mjölk kan jag spendera någon timme per dag med att fundera på varför det inte längre finns mjölkbud. Det är synd för jag skulle gärna vilja ha två buteljer mjölk levererade per dag. Mjölk är himla gott och borde få Nobelpriset och mjölkbud borde återinföras och bli ett högstatusyrke.

Det är ungefär det som rör sig i huvudet. Runt och runt och runt går det. Nu ska vi fundera på vad som ska förtäras till lunch och lyssna på Gang of four. Jävla bra låt.

Inga kommentarer: