måndag, augusti 20, 2007

Liar

Om drygt en vecka så ska jag börja skolan. Det gör mig lite rädd. Eller ja, oerhört rädd egentligen, mest för att framstå som totalt jävla efterbliven.
Vilket inte känns alls omöjligt.

Men tanken är väl att jag ska lära mig något, så va fan, det löser sig nog. Det sociala ser jag fram emot. Skaffa nya vänner, kanske få pilla på något hondjur och/eller liknande. Ser universitetet som en nystart i livet, en chans att sopa undan gamla spår.

Min plan var ända tills för någon timme sedan att framställa mig själv på ett mycket bra vis. Men för en timme sedan så ringde gotländskan och sa att hennes lillasyster ska läsa samma program som jag. Det är inte bra. Inte alls bra faktiskt. Risken är ju nu överhängande att mina försök att verka vara en vettig människa spolieras totalt.
Helvete.

Jag kan redan nu höra en dialog mellan någon snygg tjej som jag försökt imponera på och gotländskans lillasyster.

- Han där borta verkar verkligen vara en fin kille!
- Vem då?
- Han i skjortan där borta, den tunnhåriga.
- Va!? Menar du Wayne?
- Ja så hette han ja.
- På vilket sätt verkar han fin?
- Jo allt det där volontärarbetet inom SIDA och Lutherhjälpen han sysslat med innan han började plugga.
- Åh herregud, det närmsta den där karln kommit hjälparbete var väl när han snodde bössan från Frälsningsarmén på torget.
- Jaha, jag kanske missuppfattade då. Men det är verkligen fint av en kille tycker jag att försöka motverka sexism och jobba för jämnställdhet som han gör.
- Det enda han gör är att konsumera porr och dricka folköl. Han nämnde inget att om att han har villkorligt för ofredande eller?
- Nej, verkligen inte. Vad hände då?
- Vet inte riktigt egentligen, men det var någon stackars tjej i Göteborg, Kolja eller något annat ryskt hette hon. Hon vägrade i alla fall släppa till och då började han skicka hundratals sms i tid och otid.
- Jag ska nog inte prata mer med honom. Han verkar ju hemskt osmaklig.
- Håll dig borta från honom!

Så där får det ju självklart inte gå till. Som jag ser det nu har jag två alternativ.


Alt 1. Slå ihjäl gotländskans lillasyster med ett trubbigt föremål. Dumpa hennes kropp i en cistern i oljehamnen. Sedan agera vittne och dra en vals om ”en mörk bil utan registreringsskyltar”.

Alt 2. Få henne hemskickad till Gotland. Är ganska säker på att hon inte har alla papper i ordning, vilket jag antar krävs när man invandrar från den där ön. För det måste väl vara så? Att det krävs visum för att komma från Gotland till Sverige. Om det inte är så ska jag dra igång en kampanj och engagera justitieminister, Beatrice Ask, i fallet.

Jag tar en promenad och funderar på saken.

3 kommentarer:

Kulturkoftan sa...

Det här är det bästa jag läst i hela mitt liv. /Kolja

Anonym sa...

Betyder det att du släpper till nu?

Anonym sa...

Men jag får lön imorgon. Hjälper det?