måndag, augusti 29, 2011

Will of God

Framtidslöftet Michele Bachmann skämtade ju lite skönt om att Irene, det där fruntimret till orkan ni vet, var ett budskap från Gud till Washington. Så tror jag också att det kan vara.

Jag tror däremot inte att Gud önskade att vi skulle jobba så jävla mycket som vi gör. Vakna, tvaga sig, åka till jobbet, längta bort, längta efter helg, åka hem, somna. Repetera. Dö. Enda variationen är att man på våren börjar längta efter semestern.

Det är ju fan inte klokt egentligen. Guds tanke var nog att vi skulle vara lediga och äta nötter och bär och inte trista affärsluncher. Visst skulle det bli långtråkigt att bara gå runt och dra men det hade Gud säkert löst med någon verksamhet dit man kunde få gå frivilligt och kanske tälja något eller göra potatistryck på tygbitar.

Och sen kunde man kanske byta den flisiga vedbiten man täljt mot en tygbit med potatismönster på så att man fick pröva på det här med handel och marknad ibland och få det grundläggande steget på Maslows behovstrappa taget.

Som motprestation skulle väl Gud tycka att man kunde sätta sig i ett av hans (ja, Gud är en man, att hålla på med hen får man inga tjejer på ändå) någon timme i veckan och lyssna på en vit, heterosexuell man och sedan kunde man få gå hem igen och spela pop- och rockmusik eller läsa eller dricka sprit eller åka utomlands eller vad man nu tycker om att göra. Och tälja lite då för den sociala biten.

En jävla bra deal egentligen som har blivit försummad.

Fast det finns ju faktiskt människor som jobbar och ändå går till Guds hus. Undrar vad Gud har för inställning till dessa? Och så blir det ett jävla överflöd av ved- och tygbitar och det stimulerar inte BNP vilket är dumt eftersom Gud inte gillar fattiga och Gud kanske inte finns och Michele Bachmann kanske inte är lösningen på allt.

Nu blev det jobbigt att tänka. Jag är missnöjd. Det var det jag ville ha sagt från början. Som KSMB säger nedan.

5 kommentarer:

Big Chem sa...

Potatistryck och sedan äta chips och kolla tevi. I så fall skulle jag kanske vilja bli religiös.

Bogey sa...

Just a joke säger Bachmans pressekreterare. Jävligt konstig humor den kärringen har.

Först var det sommarlov i två månader och nu klagas det på att man måste arbeta. Vad har det tagit åt dagens unga generation.

Vad Gud menade att vi skulle göra är väl glasklart; "I ditt anletes svett skall du äta ditt bröd" (1 Mosebok 3:19). Det där hade hans profet Martin full koll på. Det kanske är det som är fel med dagens samhälle. För lite Luther. Återinför katekesen som obligatorisk läsning på grundskolan.

Nä, jobba på du bara. Det är min kommande pension som skall finansieras.

Med vänlig hälsning gubbjäveln.

PS Kurt Sune med Berits är en väldigt trevlig orkester. DS

Anonym sa...

Har du tjej?

Anonym sa...

Inte undra på att världen ser ut som den gör......arbeta har man fått göra i alla tider, även under Jesu tid (du har nog missat en hel del i Bibeln du).Skrämmande !

Wayne sa...

Big Chem: Jag börjar förstå att du skulle gilla sånt.

Bogey: Jag måste väl arbeta vid sidan av bloggjäveln!Men ja, det är en fin orkester.

Anonym 1: Sånt har jag slutat med.

Anonym 2: Står det så i bibeln så är det kanske så. Men det är ändå inte min uppfattning av Gud, har jag fel då?