lördag, augusti 27, 2011

The blind leading the naked

Idag är det lördag. På lördagar kan man göra olika saker. Till exempel kan man sätta sig på en krog och glo på fopoll med Cramp-Jocke. Det ska jag göra.

När Jocke börjat sura för att Swansea (jag vet inte vilka de möter men jag hejar på det andra laget oavsett) förlorat ska vi åka hem till en vuxen man som heter Fasching och försöka verka som om vi båda nyligen faktiskt fyllt 30 och inte 19. Det blir ju en jävla utmaning det också.

Fasching bor i en borgarförort som jag tidigare besökt en gång. Då satt jag i en bil på en parkeringsplats och blev full på ljumna burköl. Nu känns det stort att få tillträde till ett hus.

Vi ska äta mat och åka Audi. Att det är en Audi har påpekats med emfas. ”Jag hämtar er vid stationen med min Audi”. Jaha. Jag tycker att bilar och motorer är ungefär lika intressant som TV4 är bra så därför kan jag inte avgöra om det skulle vara något speciellt med just en Audi. Men eftersom det verkar viktigt så ska jag nog säga att det är en fin Audi som han har Fasching. Kanske ställer jag någon fråga om fälgarna eller nåt också.

Eftersom både Fasching och Jocke är matfascister och smaklöksonanister bjuds det nog inte på en enkel lövbiff, pommes, bea från påse och en slarvigt skivad tomat som är norm när män träffas för att laga mat. Nej, det blir nog vuxenmat.

Extremt troligt scenario ikväll: Efter avslutad måltid ställer Fasching fram en hårdost som luktar människofot. Han berättar med inlevelse att den minsann är från en liten hemlig by som ligger på ett tre mil högt berg i Iiiiitaliiien och att osten är lagrad i 50 år och ystad av en krum liten tant och smaksak med örter som numera utrotats och till osten ska man dricka ett rödviiin som trampats av 13 nymfer i skymningen i Atlantis. Mycket exklusivt.

Jocke kommer lyssna på det här med dumöppen mun och stora ögon. Imponerad som fan, men samtidigt lite irriterad. Han kommer då att säga att han nästa gång ska bjuda på en hårdost som kommer från en liten liten liten gård som ligger på ett fyra mil högt berg i Frankriiike och som lagrats i 60 år och ystats av en tant med en rygg så krum att hon i stort sett ser ut som en liten boll på avstånd och att osten innehåller ingredienser som ALDRIG egentligen har funnits vilket gör den extremt ovanlig och god och att man bör dricka ett rödviiin som trampats av 15 oskulder i Edens lustgård.

Och så är tuppfäktningen igång. Själv kommer jag nog sitta tyst och tänka att en industritillverkad jävla hushållsost duger gott.

Trevligt kommer det bli i alla fall. Nu lyssnar vi på Behemoth en stund tycker jag, vilket jävla fittös. Hej då.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du är bäst roligast underbarast den mest intelläktuäla mannen i hela svedala:) Tack för skratten,det kändes ovanligt och konstigt,men nyttigt.

Wayne sa...

Tack ska du ha du.

Anonym sa...

BEHEMOTH:D
JAG BLEV GLAD!! MER BEHEMOTH TACK!