måndag, september 05, 2011

As the flowers withers

Internet och livet är ungefär lika roligt och intressant som Stefan och Krister just nu.

Men jag lyssnade på Odla med P1 idag och tänkte därefter skriva ett inlägg om det.

Odla med P1 går mest ut på att man pratar om solrosor och skördetider och pelargoner och annat som ger sinnesfrid åt människor med slemgröna fingrar. Ett ganska mysigt program egentligen.

Och så finns det ett telefonväkteri dit lyssnarna får ringa och ställa frågor till någon expert om varför tulpanerna inte växer som förr eller varför morötterna inte har den vackra färgen som på femtiotalet eller varför det serverades finska pinnar istället för drömmar hos grannkärringen vid trefikat.

Det lyssnade jag på idag. Telefonväkteriet.

Och jag tänkte Åh fy fan så skönt att inte ha mer än förlorade vårlökar och ej brustna rosenknoppar att oroa sig för. Vilken jävla livskvalitet ändå.

Fantastiskt. Så tänkte jag.

Sen kom jag på att det kanske är så att gurkjävlarnas brist på storlek gör människor sömnlösa och därför blir stora problem eftersom man ändå måste ha någonting att oroa sig för oavsett livssituation.

Eller att berömmelsen över den prunkande (jävla bra ord) rabatten gör att man förtränger det som egentligen gör ont eller stör eller oroar.

Ungefär det tänkte jag skriva om.

Men nu blev det inte så eftersom internet och livet är ungefär lika roligt och intressant som Stefan och Krister och det finns viktigare saker att tänka på.

Den jäveln som bestämde att allt skulle gå åt helvete mest hela tiden vill jag förresten ha namnet på!

5 kommentarer:

marie m sa...

Han heter Murphy.

Anna sa...

H. Järnan .
Tyvärr kan jag inte hänvisa till någon källa, men jag har en stark misstanke om att det är en stor djävla konspiration iallafall.
Från början var tanken att allt skulle gå bra, men enligt det jag har hört ballade dom som jobbar med det ur under en afterwork och sa "vafan, så här bra kan dom ju inte ha det, vi vänder upp och ner på skiten istället-och tar betalt för det!".
H. Järnan har sen dess lagt ner .

B sa...

Jag vill också ha det namnet..men vid närmare eftertanke . Vad fan ska jag göra med det namnet nu när allt redan har gått åt helvete ?

Wayne sa...

Marie: Stort tack!

Anna: Det låter på ett ungefär rimligt tycker jag.

B: För att det är alltid skönt att ha något håll att rikta ilskan åt. På ett ungefär.

Vän av ordning och konsekvens sa...

Hej! Stefanmedo skickade hit mig med de varmaste referenserna jag någonsin haft glädjen att höra, and I'm happy to say that he was right. Lyssnade precis på ett gammalt klipp ur Meny i P1 från typ 2008 med en småländsk, bitsk och folkilsk tant tillika potatisodlare som förespråkade potäter till ALLT.

"..att ta ett par kokta potatisar i ena näven, en kaffeköpp i den andra och sedan gå ut på trappen och äta upp'an. Ja, det går väl bra. Varför ska inte det gör det? DET GÅR VÄL LIKA BRA SOM EN SMÖRGÅS?"