fredag, april 06, 2012

Once upon the cross

Den gamle kemisten firar Wayne-påsk. Och det gör han ju rätt i, det borde alla göra. Kemisten har fått ett mycket fint påskkort. Den observanta muttrar nu ”jaha, en kyckling och en harjävel, precis som vanligt”. Ja? Zorn hade sina kvinnor, Larsson sina stugor och jag två djur. Inte så himla mycket svårare än så.

Idag är det äntligen långfredag. Vi firar att Jesus fick koppla av lite på ett stort kors en stund.

Förr led man mycket för snickarsonens skull. Inga nöjeshak fick vara öppna och maten skulle vara enkel och helst skulle man sitta rakryggad på en pall och få ont i bakstjärten och tänka över sina synder och råkade man se pigan i granngården framför sig var det nog lika bra att gå i sjön.

Annat är det nu, lidandet är över. Det är korv med bröd och sockervadd och tombola och fyrverkerier och Agneta Sjödin och det dras dåliga skämt om hur lång dagen är och fan och hans skrevande moster.

Jag tycker det är fel jag. Ska man göra något ska man göra det ordentligt oavsett om man vill eller inte.

Därför uppmanar jag alla att sätta sig i soffan och dumglo på TV4. På så sätt återinför vi lidandet i samhället och visar respekt för den som dog för våra synders skull. Låt späkningen börja gott folk!

Och så lyssnar vi på en långfredagslåt med Deicide förstås. Kram och hej då.

3 kommentarer:

Fasching sa...

Det var fasligt vilken sprutt det blev på den här bloggen nu plötsligt.

Lennart Pettersson sa...

Ett piggt inlägg! Ovanligt piggt. Har det smuttats folköl, månne...

Anonym sa...

Två frågor bara. Vad går du på? Var tjackar man de? Puss