torsdag, april 05, 2012

Easter everywhere

Nu jävlar är det skärtorsdag igen, dagen då altaret ska dekoreras med vita och röda blommor och sex ljus. Det ni.

För väldigt många år sedan, typ 40 000 miljarder stycken, bestämde Jesus att man skulle ha en nattvard.

För oss som inte överdrivet girigt ville ha en moped eller en berlock i present eller åka på läger och syssla med petting och därför inte konfirmerade oss kan det här med nattvard te sig lite klurigt. Men kortfattat går det ut på att han den där Jesus firade sin sista måltid tillsammans med sina lärjungar.

Innan måltiden tvättade Jesus fötterna på lärjungarna. Det är fan teambuilding! Tänk på det ni chefer och HR-folk, man behöver inte boka en kursgård på Österlen och bära timmerstockar och ha roliga hattar för att bryta isen och komma varandra nära, det räcker med en simpel baljjävel och lite stålull för att skapa lagkänsla.

Nåväl, han tvättade fötter och förr betydde skära rena. Därför firar vi skärtorsdag.

Den enda traditionen som finns i Sverige på skärtorsdagen är att det kommer en jävla massa norrmän till Strömstad och lever om. Där köper de sprit och kött och tobak och brus och parkerar dåligt. Ungefär så.

Det jag ville komma fram till är att vi ska lyssna på en himla bra låt med påskanknytning. Slip inside this house med 13th Floor Elevators från skivan Easter Everywhere. Seså! Man kan även lyssna på Primal Screams version om man är lite mer ungdomlig och fräck och galen. Hej då.

3 kommentarer:

Joan sa...

Tack för påskinfo och bra musik.

Wayne sa...

Tack själv!

Arou? sa...

Alltså, vem är det som hittar på sånt här? Påven? Åke Green? Stjärt som i bakdel och or som i kvalster (och i korsord)... Det är alltså nån slags hyllningsdag till rektala småkryp? Fy fan, det finns då inte många rätt med kristendomen... :/

Förresten, vart har du tagit vägen Wayne? Här tänker man att en av de få saker som skulle kunna rädda en just nu är några visdomsord från Wayne Nilsson, denna samhällsbärare (eller var det Samhalls-bärare?) och återvänder till bloggen efter år av vilsen bortavaro, men upptäcker till sin bestörtning att den har legat i träda sedan ett halvår tillbaka! Du skulle väl aldrig lägga ner? Inte DU?? Kom tillbaka! :(