onsdag, september 07, 2011

Call of the wighat

Vet ni, jag har aldrig varit i Thailand. Eller något annat land i Asien och gått på sånt där moon rave beach ultra party och ätit svamp och blivit pullad upp i brygga av någon jävla surfare från Perth med fräsig frisyr och konstnärliga pärlhalsband och djupa tatueringar.

New York. Jag har inte varit i New York heller.

Jag har inte sett Forrest Gump eller Fucking Åmål eller den där Harry Potter (men jag har sett Ett päron till farsa på semester i Europa och Lesbian teens gone wild flera gånger, det borde väga upp).

Jag har ätit kräftor, det har jag. Det är ganska gott men knappast värt besväret. Obekvämt brytande och kladd som svider i de små såren som livet ger en. Ungefär som en apelsinjävel. För mycket att göra och för lite att tjäna helt enkelt.

Men jag har aldrig varit på en kräftskiva. Och sånt där är ju i ropet just nu för folk går på kräftskivor hit och dit och så. Men inte jag. Därför blir jag lite nyfiken.

- Hur går det till?

- Sjunger man roliga visor?

- Är det kutym med vitsiga hattar?

- Är det alltid sådana där fina lampor som egentligen ser ut som gubbansikten man inte vill ha i närheten av ett dagis?

- Blir det ofta bråk framåt småtimmarna när det kommer fram att Ann-Christine legat med Johannes på Kos för 17 år sen och Morgan får reda på det?

Min okunskap och brist på erfarenhet gällande kräftskivor smärtar mig faktiskt.

Fast det finns säkert något smart kinesiskt ordspråk som säger att man inte ska bry sig om det man inte gjort.

Därför tar vi och lyssnar på världens bästa band som heter The Cramps. En jävla glädjekälla som alltid består även när det blåser hårt i både kropp och själ. Att lyssna på The Cramps är som att stoppa kuken i guld. Som Joker sa.

Edit: Jag har förresten visst varit i Asien. Jag var på en flygplats i Singapore några timmar och försökte lirka upp en tyska. Berättade storslagna historier från de sju världshaven över ett par Tiger. Hur det gick? You do Björklunds math.


4 kommentarer:

Peter Hook sa...

Men sitt inte handfallen utan gör som kidsen och googla kräft chiva. Forrest Gump kan du skita i eftersom han är påhittad. Sydostasien kan du alltid fråga någon göteborgare om. De åker dit lika ofta som du åker tunnelbana.

Anonym sa...

Hey sailor! Vill du fika imöra? Ska besöka huvvestan, men har slarvat bort ditt nummer dinosaurien! Du har ju mitt! / T prinsessan

Lennart Pettersson sa...

Jag har varit i Liechtenstein och besökt huvudstaden Vaduz. Där åt jag en jordgubbsbakelse och såg en häst skita på huvudgatan. Slottet där uppe på berget klarade sig...

Wayne sa...

Peter Hook: Det känns skönt med ditt stöd gamle man.

Lennart: Det låter som en mycket fin resa tycker jag.