lördag, december 17, 2011

Weather experience

När jag vaknade imorse regnade det. Regn är bra, för då växer och gror saker. Och så. Sedan kom det snö blandat med det där regnet. Då började jag knorra lite men tog mig ändå samman som en vuxen människa gör. Jag accepterade, och tänkte att nu är det som det är.

För vi ska ju ändå vara glada att det finns. Tänk så innehållslöst ditt liv hade varit utan väder. Men gud va grått det är hela tiden, skulle du aldrig kunna säga på lunchrasten, och upprepa det som ett mantra, utan väder.

Himla trist att det regnat i tre dagar, skulle du aldrig kunna säga, iförd Cindy Crawford-tischa, jeansshorts och ett par nötta Birckenstock, till biträdet på Statoil i väntan på kvittot för tankningen under semestern utan väder.

Så tänk lite på hur vädret har räddat dig socialt i situationer där du egentligen vill vara tyst men då det ändå är kutym att kallprata.

Som en hyllning till vädret har jag gjort en väderlåtlista, ni älskar att få låtlistor, gullungar, för att liksom poängtera att väder behövs.

Eftersom jag känner ett visst ansvar har jag uteslutit uppenbara skitlåtar som Have You Ever Seen the Rain? med Creedence Clearwater Revival och It's Raining Men med The Weather Girls. Jag är en godhjärtad människa så sett. Tänk på det. Här är listan. Hej då.


4 kommentarer:

Håkan sa...

Tänk så här om "Have you ever seen the rain". Den är som en skata. Hade den varit ovanlig så hade vi tyckt om den, men nu är den störig.

För övrigt är det många här hemma som undrar vart King Tuff och Sun Medallion tog vägen i den där listan. Du får laga.

Wayne sa...

Jag tycker inte att ditt resonemang håller riktigt. Skator är väl trots allt relativt kloka? Det är inte Creedence.

King Tuff-låten är lagad, bara för din skull.

Håkan sa...

Nej, skator är dumma i huvudet. Det är för att de är fåglar.

Lennart Pettersson sa...

50 words for snow är en höjdare. Hur i fåglarnas namn kan man bara komma på en så förtjusande låt?!