tisdag, januari 31, 2012

A hazy shade of winter

Jag skulle skriva om att det är februari imorgon. Om att det visserligen inte är riktigt lika spännande som om man var sex år och det hade varit julafton imorgon. Hur man smög omkring runt granen och klämde på klappar med pirr i magen och fick barr i ögonen och grät och att det var tider det.

Och om att februari egentligen är en relativt meningslös månad som det nog aldrig uträttats några stordåd i, inte som i maj 1981 då universum skapades, och att det är lite Alla hjärtans dag och Melodifestival och säkert något SM i skidlöpning i ett grådassigt Borlänge och att det firas nyår i Kina men det där är ju händelser som aldrig gjort en vettig människa lycklig.

Och så skulle jag skriva något om skottår och så. Och om snö och vinter och kanske dubbdäck och att ha snor i ansiktet när det är kallt och någon rad om varm saft i termos.

Men det där har jag inte skrivit något om för jag har ingen lust och på min fritid är jag en vuxen människa som får bestämma själv vad jag gör och inte och därför blir det så nu.

Så jag gjorde [infoga trumvirvel och en gladlysten Lasse Kronér med stadig maggördel och kanske lite konfetti] en kort låtlista med vinter- och februaritema istället. Det var roligare. Den kan du lyssna på och vara nöjd över att det börjar bli ljusare igen.

Nu är det snart läggdags och då drömmer vi om det där fartyget vi snart ska mönstra på. Pax för att ha bästa platsen vid relingen och att få välja gnolarlåt först! Hej då.

Inga kommentarer: