fredag, augusti 07, 2009

Hello, I love you

Läste i den mycket eminenta tidningen Metro att män i genomsnitt spanar på kvinnor 43 minuter om dagen. Jag funderar på vad det är för jävla amatörer som har varit med i den undersökningen. 43 minuter, de har då fan tränat dåligt. Själv blir jag förälskad i genomsnitt tre gånger om dagen, det är oftast över på 15 sekunder, men då har jag redan gått igenom första dejten, gemensamma boendet, barnafödandet, pensionärsresorna till Ullared och dödsbädden och allt där emellan. Det gäller att vara effektiv. Kär på riktigt blir jag ungefär vart tredje år, men det slutar alltid så tråkigt så det ska jag sluta med. Förutom att vara kär i Siouxsie Sioux och Lena Olin då, de där två kommer alltid att sitta högst på piedestalen.

Dagens första förälskelse skedde på vägen till Samhall. Ska jag vara helt ärlig så minns jag inte riktigt hur fan hon såg ut, men det var mörkt hår och solglasögon och det räckte just då, även om jag av ren princip väljer bort solglasögon. Och vi genomlevde väl inte direkt några romantiska solnedgångar ihop, utan det var mer inriktat på lite snabb lust. Snabbt från min sida i alla fall.

Efter att ha haft en dust i kassan på arbetsplatsen med en liten kärring som till åldern är någonstans mellan 60 och döden och verkar ha priserna på hela sortimentet på cirka 8000 artiklar i huvudet och gladeligen åker en enkel resa på fyra mil med bil för att trycka upp kvittot i ansiktet på en och bråka om fyra kronor som hon fått betala för mycket för exempelvis en låda tomater. Arkebusering eller avmaskning, jag vet inte vad som passar bäst på det lilla helvetet.
Men efter det där, då kom hon, skridandes över golvet med en röd vacker klänning och solbränd hud och mörkt hår och vackra ögon. Jag blev genast mycket tillmötesgående. Att kunna skilja på folk och folk är en mycket viktig egenskap inom ett serviceyrke. Jag beklagade att varan hon letade efter var slut, men att jag självklart skulle lägga undan en kartong på måndag när en ny leverans kommer.

När hon skulle betala granskade jag henne diskret, att kunna glo i smyg är också en mycket viktig del av serviceyrket. Jag noterade en ring på hennes finger, men också vissa tendenser av sorg och drog snabbt slutsatsen att det där äktenskapet förmodligen inte var så lyckligt och att allt gick på tomgång och ungen som hon hade i släptåg antagligen var mest rolig när han var liten även om sonen självklart var det mest underbara i hennes tillvaro men umgänget med vännerna hade ju liksom kommit av sig med åren och livskamratens bekanta var ju egentligen inte så jävla roliga och några hobbys hade hon ju heller aldrig haft och jobbet var inte direkt utvecklande och ekonomin var ju som den var och i trosorna var det ju oftast snustorrt även om det ibland försöktes med lite älskog så var det ganska trist och tipsen från kvällstidningarna om att lite snuskigare och hårdare tag skulle liva upp hade heller inte funkat för när hennes man skulle vara sådär hård till sättet och frågade om hon var hans lilla hora så hade hon ju rent spontant bara svarat nej och efter att han yrat trevande om att det skulle knullas i pastejen så hade stämningen liksom kommit av sig och de återgick istället till en tafatt godnattkram och nu kände hon att det var dags att gå vidare med en yngre man som stod i kassan på Samhall och...

Mitt i allt så ringde hennes mobil och hon sken upp när hon tittade på displayen och svarade glatt – Hej älskling och fnittrade sedan lite fredagsaktigt. Jag tycker det är fint när kvinnor har nära relationer till sina systrar.
För så var det.
Jooo det var det.

Dagens tredje förälskelse kom på vägen hem från Ica. Jag höll fan på att vrida sönder nacken för att spana i de där gudomliga skinkorna, ibland har fanskapet där uppe i himlen lyckats gott med sina skapelser. Hon kom förmodligen ursprungligen från Brasilien eller något annat land i Nordamerika och även sättet hon rökte på var hett. Egentligen är det jävligt osexigt med rökare. Jag röker själv, men va fan, om kast med sten i glashus hade varit en OS-gren så hade jag haft en fin prishylla nu. Vi hade det fint i några sekunder, jag och brasilianskan, fantastiska barn fick vi.

Sedan rycktes jag tillbaks till verkligheten när jag fick se mitt ex, Zhaleh, på andra sidan gatan. – Du är så jävla död för mig Zhaleh! ville jag instinktivt skrika men det hade nog uppfattats som väldigt märkligt eftersom hon aldrig vetat om att vi varit tillsammans och ännu mindre att det är slut på grund av att hon har en motbjudande pojkvän. Jag kommer aldrig acceptera att vara den andra kvinnan. Den där pojkvännen verkar vara en riktig sopa, och då överdriver jag fan inte. Men han har väl pengar eller nåt. Den fittan.

Nåväl. Nu ska jag ta en öl och försöka lura ihop en röd tråd till något som ni ska skita fullständigt i. Och så ska jag försöka blockera den där kärleken som finns på riktigt. Den där kärleken som är som likström och bara går åt ett håll utan att växla riktning. Jävla livet.

Trevlig helg. Hon

5 kommentarer:

TinA sa...

Herregud, det är ju så att jag blir kär i dig. Inte kan du blockera kärleken nu? :D

MonasUniversum sa...

Okey, nu vet jag vad som är fel på dig. Du har ADHD. Och alla andra bokstäver också. Det bara måste vara så.

Vilken jävla ordbajsare du är.

Men jag tror jag älskar dig.

Lennart Pettersson sa...

Mon Dieu! Inte ens Slas kunde skriva en så lång mening utan vare sig kommatecken eller punkter. Är inte det att skåda gammal hund i sitsen, eller är det ett tecken på förälskelse? När författarådran rinner till, då jävlar rinner det till lite varstans...

Anjo sa...

43 minuter om dagen, då måste de gjort undersökningen i ett kloster.

Wayne sa...

Tina: Det är fint, tack för det. men vi får vänta tre år på nästa volta.

Mona: Du, jag är så jävla omodern så att jag inte har en endaste diagnos. Men det är gott att du tror att du älskar mig.

Lennart: Tack så mycket. Jag ska säga det va?

Anjo: Något konstigt är det.