söndag, april 26, 2009

Hair of the dog


Veckans djur: hund

Heter bland annat Canis lupus familiaris på latin för den som vill fjanta runt och spela ball och verka speciell. Annars finns väl inte så mycket bakgrundsfakta att dra om hunden. Den bor överallt på hela jorden och kan vara vild och även människans bästa vän enligt flosklerna och har fyra ben och en svans. Fast alla har inte svans, men då beror det oftast på ägaren som är en idiot.

En hund är ett jävla bra djur. Men man ska inte glömma bort att det finns bra och dåliga hundar. En dålig hund kännetecknas oftast genom att man instinktivt vill sparka den i magen för att se hur långt den flyger. Alltså en liten jävla tönthund som trippar omkring som en primadonna och inte förstår ett jävla dugg. Ungefär en sådan där som Paris Hilton hade i matkassen hela tiden. Vad hände med Paris förresten? Har inte hört från henne på länge. Nu skulle jag i och för sig kunna googla och undersöka saken men jag märker att jag kanske inte är så intresserad av vad hon sysslar med just nu ändå. Och jag vill påpeka att man inte ska sparka på hundar även om de är små och meningslösa. Man ska inte sparka på saker överhuvudtaget. Förutom Mats Odell kanske, där har vi en ulv i fårakläder utan dess like. En bra hund däremot kännetecknas av att den är rejäl och har ordentlig mankhöjd och att man kan brottas med den och kan ge den en kärleksfull klapp i sidan utan att den flyger nio meter och ramlar ner genom ett brunnslock. Man behöver dock inte överdriva storleken på hunden och skaffa sig en grand danois. Då är det bättre att köpa en kalv och flytta till en bondgård.

Det gnabbas en aning mellan katt- och hundägare om vilket djur som skulle vara bäst. Kattägare menar på att en katt är så härligt självständig. Men vill man ha någon som är lömsk och opålitlig och ränner ute hela nätterna och knullar hela grannskapet så kan man lika gärna skaffa sig en flickvän. Hundar är dessutom mycket mer framstående. Som de där som springer runt i fjällen med en tunna runt halsen och delar ut livsviktig sprit och Lassie och Beethoven och Bo som flyttat in i Vita huset. (Bo är dock ett exempel på en dålig hund). Kattägare kan kanske kontra med Mästerkatten i stövlar. Visst, fin saga, men den har aldrig funnits på riktigt så släpp det där nu.

När jag blir stor så ska jag ha en bra hund och en liten stuga vid havet och en vacker fru och där ska vi må bra allihop och fiska krabbor och lyssna på P1 och P4 och gå på den lokala idrottsföreningens tipspromenader bland höstlöven och allt kommer bli fint.

Grattis till alla bra hundar till utmärkelsen Veckans djur.



Får inte bli Veckans djur

6 kommentarer:

sara sa...

jag väljer katt i alla lägen, hundar är dumma, luktar illa och rastas i fåniga hundrastgårdar i stan.

Anonym sa...

nja det är väl snarare katter som luktar kiss o fisk i gelè. hundar vet man vart man har o kan ha med ute i naturen. men hundar som är små som råttor borde inte få kallas huns, plus att kläder för djur borde förbjudas.

MonasUniversum sa...

Du är ju helt jävla störd!=))))

Hjälper inte morötterna?!

Wayne sa...

Sara: Nu har du helt fel.

Anonym: Nu har du alldeles rätt.

Mona: Ska jag ta det som en komplimang? Imorgon ska det köpas mer morötter. Men jag åt rivna till lunch.

MonasUniversum sa...

Ja det ska du. Och köp hela lagret.

sara sa...

antar att det är en personlighetsfråga, jag gillar folk med integritet, som är självständiga, tar egna initiativ, som inte väntar på att någon ska berätta för dem vad de ska göra. lite som katter.