torsdag, juni 14, 2007

Make it rain

- Ja tjena, det är Wayne här
- Hej
- Du alltså jag kan inte komma idag. Krasslig som fan
- Jag hörde att du igår stod på lagret och skröt om att du skulle sjukskriva dig idag
- Eh...gjorde jag inte alls det
- Ok, vad är det för fel på dig då?
- En sjuhelvetes mensvärk!
- Jaja, stanna hemma då

Ha, den överbetalde dumfan gick på världens äldsta myt! Som om det på riktigt skulle kunna rinna blod ur stjärten!?

Idag var det avslutning på stans gymnasieskolor, därav sjukskrivandet. Studentfirande = unga flickor i vita trånga klänningar.
Jag drog på mig en skrynklig solkig skjorta från Dressman och gled ut på stan för att ta del av firandet på någon bänk med en flaska med något gott i. Insåg dock omgående att ragga planlöst på stan vid lunchtid var lönlöst. Slängde mig i en taxi och åkte till en idyllisk villaförort. Vid nästan varje kåk fanns björkar och ballonger och skyltar på fula spädbarn i dråpliga situationer med texter som ”Nuppan Sp3 2007”.

Jag lokaliserade var husen med flickstudenter fanns och började beta av trädgård för trädgård. När man befinner sig på ett ställe där man vet att man inte alls har någon som helst rätt eller anledning att vara på så gäller det att vara offensiv. Det funkar inte att stryka omkring borta vid rosenbuskarna och titta under lugg. Man måste hugga direkt.
”Hej, trevligt att träffas! Wayne heter jag och är förlovad med Johanna. Johanna kunde tyvärr inte komma idag så det fick bli jag som representerar”
Sen var det bara att leta upp buffébordet och dryckerna.
Och släktingarna stod där och tisslade ”Vem är Johanna?” ”Det måste vara den där flickan som Birgitta och Sören adopterade från Tjeckoslovakien” ”Jaja, jojo, det kunde man ju ana att en jänta med kommunistgener skulle förlova sig med en sån där typ” ”Titta nu trycker han sig mot Anita”

På vissa ställen väcktes misstankar men då var det bara att lägga till med en skämtsam ton och peka mot maken/fadern i huset och säga ”Ja se på brukspatron, va stolt han måste vara idag” och sedan börja prata om vädret. Jag tjatade om sol men hoppades innerligt på regn så att klänningarna på flickorna skulle avslöja ännu mer hud.

Jag har ljugit oerhört mycket idag inför fastrar, mostrar, mödrar, systrar, grannfruar och väninnor. Jag har varit alltifrån brandman, banktjänsteman, börshaj, arkitekt, diplomat, konstnär, torsk och skogshuggare. Har berott lite på klass och klientel. På sista stället, efter att ha druckit hela dan, när jag försökte charma studentskan och hennes mor kom fadern/maken och ifrågasatte varför jag stötte på hans fru och dotter när jag samtidigt var förlovad med ”Johanna”. Han undrade också varför jag sa att jag var rörmokare till honom och belgiskt fotbollsproffs till de andra. Då insåg jag att det räckte och slängde ner lite kallskuret i en plastpåse och stoppade en flaska bubbel innanför skjortan och drog.
Nu är jag mätt som fan och börjar bli riktigt full.
Tack för idag!
"För vi har tagit studenten, fy fan va vi är bra!!"


2 kommentarer:

a sa...

Blöda ur stjärten = Blödande hemorrojder. Bästa ursäkten. Duh.

Anonym sa...

du måste vara trött på potatissallad och rostbiff med andra ord!